Computer General Knowledge Quiz For All competitive Exams

1. Devices that allow you to put information into the computer …………
A) Input
B) Output
C) Type
D) Print
E) None of these
Answer: A

2. Any letter, number, or symbol found on the keyboard that you can type into the computer ……….
A) Output
B) Character
C) Type
D) Print
E) None of these
Answer: B

3. You can use the tab key to …………..
A) Move a cursor across the screen
B) Indent a paragraph
C) Move the cursor down the screen
D) Only (a) and (b)
E) None of these
Answer: D

4. Information that comes from an external source and is fed into computer software is called ……
A) Input
B) Output
C) Throughput
D) Reports
E) None of these
Answer: A


5. Which keys enable the input of numbers quickly?
A) Function keys
B) The numeric keypad
C) Ctrl, shift and alt
D) Arrow keys
E) None of these
Answer: B

6. You use a(n) ….,such as a keyboard or mouse, to input information.
A) Storage device
B) Processing device
C) Input device
D) Output device
E) None of these
Answer: C

7. Digital photos and scanned images are typically stored as … graphics with extensions such as  .bmp, .png, .jpg, .tif, or .gif.
A) Vector
B) Bitmap
C) Either vector or bitmap
D) Neither vector nor bitmap
E) None of these
Answer: B

8. OCRstands for?
A) Optical character recognition
B) Optical CPU recognition
C) Optimal character rendering
D) Other character restoration
E) None of these
Answer: A

9. Which device is used as the standard pointing device in a graphical user environment?
A) Keyboard
B) Mouse
C) Joystick
D) Track ball
E) None of these
Answer: B

10. Which of the following is not an output device?
A) Plotter
B) Printer
C) Monitor
D) Touch screen
E) None of these
Answer: D


Computer General Knowledge Quiz For All competitive Exams Computer General Knowledge Quiz For All competitive Exams Reviewed by Honey on 12:24:00 Rating: 5
Powered by Blogger.