Computer Awareness Quiz For All Upcoming Exams

Computer Awareness Quiz for Bank Exams – readers you know that Now a days, almost in all competitive examsbank recruitment examination Computer Knowledge  questions Plays A key Role and specially in Upcoming Bank Exams 2016. Following are some Computer Awareness Quiz/ Questions in competitive exams.

1. A ……… contains buttons and menus that provide quick access to commonly used commands.
A) Menu bar
B) Toolbar
C) Window
D) Action bar
E) None of these
Answer: B

2. Which of the following menu types is also called a drop-down menu ?
A) Fly-out
B) Cascading
C) Pop-up
D) Pull-down
E) None of these
Answer: D

3. Most application software today comes with an interface called a(n) …..
A) Graphical user interface
B) Character user interface
C) Icon user interface
D) Button user interface
E) None of these
Answer: A

4. ………… shows the files, folders, and drives on your computer, making it easy to navigate from one location to another within the file hierarchy.
A) Microsoft internet explorer
B) Windows explorer
C) My computer
D) Folders manager
E) None of these
Answer: C


5. …… are lists of commands that appear on the screen.
A) GUIs
B) Icons
C) Menus
D) Windows
E) None of these
Answer: C

6. Each …….. on a menu performs a specific action.
A) Client
B) Server
C) Node
D) Command
E) None of these
Answer: D

7. A (n) ….. uses pictures (called icons) and menus displayed on the screen to send commands to the co puter system.
A) Command-based user interface
B) GUI
C) System utility
D) API
E) None of these
Answer: A

8. “GUI” stands for …….
A) Gnutella universal interface
B) Graphical user interface
C) Graphic uninstall/install
D) General utility interface
E) None of these
 Answer: B

9. What is windows explorer ?
A) A drive
B) APC
C) A web browser
D) A network
E) A file manager
Answer: E

10. The ….. is the term used to describe the window that is currently being used.
A) Web window
B) Display area
C) Wordpad window
D) Active window
E) Monitor
Answer: D


Computer Awareness Quiz For All Upcoming Exams Computer Awareness Quiz For All Upcoming Exams Reviewed by SSC-IBPS on 12:39:00 Rating: 5
Powered by Blogger.