Computer Awareness Gk Questions For SBI,IBPS,Lic,NABARD Exams

Computer Awareness Questions for Bank Exams –readers you know that Now a days, almost in all competitive exams, bank recruitment examination Computer Knowledge related questions Plays A key Role and specially in Upcoming Bank Exams 2016. Following are some Computer Awareness Quiz/ Questions in competitive exams.

1. The arithmetic/logic unit performs the following actions?
A) Checks data for accuracy
B) Does calaulations using addition, subtraction, multiplication, and division
C) Does logical comparisons, such as equal to, greater than, less than
D) Does both calculations and logical comparisons
E) None of these
Answer: D

2. The computer’s processor consists of the following parts
A) CPU and main memory
B) Hard disk and floppy drive
C) Main memory and storage
D) Operating system and applications
E) Control unit and ALU
Answer: E

3. A microprocessor is the brain of the computer and is also called a(n)………
A) Microchip
B) Macrochip
C) Macroprocessor
D) Calculator
E) Software
Answer: A

4. Main memory works in conjunction with…………
A) Special function cards
B) RAM
C) CPU
D) Intel
E) All of these
Answer :  C


5. The main job of a CPU is to ……….
A) Carry out program instructions
B) Store data/information for future use
C) Process data and information
D) Both (a) and (c)
E) None of these
Answer: D

6. When speaking of computer input and output, input refers to ………….
A) Any data processing that occurs from new data input into the computer
B) Retrieval of data or information that has been input into the computer
C) Data or information that has been entered into the computer
D) The transmission of data that has been input into the computer
E) Both (c) and (d) above
Answer:  E

7. All of the logic and mathematical calculations done by the computer happen in/on the ………
A) System board
B) Central control unit
C) Central processing unit
D) Mother board
E) Memory
Answer: C

8. The primary goal of a computer is to turn data into ……
A) Ideas
B) Suggestions
C) Information
D) Reports
E) Pictures
Answer: C

9. Arithmetic operations ………….
A) Involve matching one data item to another to determine if the first item is greater than, equal to, or less than the other item
B) Sort data items according to standard, predefined criteria in ascending order or decending order
C) Use conditions with operators such as AND, OR and NOT
D) Include addition, subtraction, multiplication, and division
E) None of these
Answer: D

10. Once information is input into a computer it becomes ………
A) Objects
B) Data
C) Ideas
D) Facts
E) None of these
Answer: B

                         CLICK HERE:: SBI Online Model Mock Test                                


Computer Awareness Gk Questions For SBI,IBPS,Lic,NABARD Exams Computer Awareness Gk Questions For SBI,IBPS,Lic,NABARD Exams Reviewed by Honey on 13:45:00 Rating: 5
Powered by Blogger.