Chemistry Questions Quiz For RRB NTPC,SSC CGL,CHSL Exams

1. In case of auto catalysis?
A) Reactant catalysis
B) Product catalysis
C) Solvent catalysis
D) Heat produced in the reaction catalysis
Answer: A

2. A biological catalysis is essentially?
A) A carbohydrate
B) An enzyme
C) A nitrogen molecule
D) An amino acid
Answer: B

3. The reaction in zeolite catalysis depend upon?
A) Apertures
B) Size of Cavite’s
C) Pores
D) All of these
Answer: D


4. The catalysis used in Ziegler process of polyethylene manufacture?
A) Consists of aluminum tritely and titanium tetrachloride
B) Is vanadium pentoxide
C) Consists of aluminum chloride and titanium dioxide
D) Is finely divided nickel
Answer: A

5. Shape selective catalyst are known by this name because?
A) Of the shape of catalyst
B) Of specificity of catalyst
C) Size of pores of the catalyst can trap only selective species
D) None of these
Answer: C

6. The formation of colloid from suspension is?
A) Poetization
B) Condensation
C) Sedimentation
D) None of these
Answer: B

7. Which one is not a colloidal solution?
A) Smoke
B) Air
C) Ink
D) Blood
Answer: B

8. Which of the following is a homogeneous system?
A) Muddy water
B) Bread
C) Concrete
D) Solution of sugar in water
Answer: D

9. Smoke is an example of?
A) Gas dispersed in liquid
B) Gas dispersed in solid
C) Solid dispersed in gas
D) Liquid dispersed in solid
Answer: C

10. Which one of the following is correctly matched?
A) Aerosol-smoke
B) Foam-mist
C) Emulsion-curd
D) All of these
Answer: A
Chemistry Questions Quiz For RRB NTPC,SSC CGL,CHSL Exams Chemistry Questions Quiz For RRB NTPC,SSC CGL,CHSL Exams Reviewed by Honey on 11:02:00 Rating: 5
Powered by Blogger.