Chemistry Gk Quiz For SSC CGL CHSL AND Railway Exams

1.Which is most active metal among the following?
A)    Al
B)    Cu
C)    Ni
D)    Pb
Answer: A

2.Metal, which form colored chloride is?
A)    Al
B)    Cr
C)    Sn
D)    Zn
Answer: B

3.Silver is present in?
A)    Limonite
B)    Purargyrite
C)    Magnetite
D)    Dolomite
Answer: B


4.Beryl is an important mineral of?
A)    Lithium
B)    Magnesium
C)    Beryllium
D)    Calcium
Answer: C

5.Chalcopyrite is an ore of?
A)    Calcium
B)    Copper
C)    Magnesium
D)    Gallium
Answer: B

6.Which of the following is a fluoride mineral of aluminum?
A)    Feldspar
B)    Cryolite
C)    Mica
D)    Porcels
Answer: B

7.Which of the following is a carbonate ore?
A)    Limonite
B)    Carnallite
C)    Horn silver
D)    Siderite
Answer: D

8.The removal of gangue from the ore is collect?
A)     Concentration
B)    Liquation
C)    Hand picking
D)    Leaching
Answer: A

9.Cassiterite is concentrated by?
A)    Hand picking
B)    Levigation
C)    Electromagnetic separation
D)    Wifely table method
Answer: C

10.Bauxite is concentrated by?
A)    Chemical method
B)    Roasting
C)    Froth floatation process
D)    Magnetic separation
Answer: A


Chemistry Gk Quiz For SSC CGL CHSL AND Railway Exams Chemistry Gk Quiz For SSC CGL CHSL AND Railway Exams Reviewed by Honey on 11:14:00 Rating: 5
Powered by Blogger.