Chemistry Gk Questions Quiz For Railway,SSC CGL,CHSL Competitive Exams

1. The name hydrogen was prososed by?
A) Bohr
B) Rutherford
C) Lavosier
D) Cavendish
Answer: C

2. How many neutrons are there in protium?
A) 0
B) 1
C) 2
D) 3
Answer: A

3. The chemical name of plaster of paris is?
A) Calcium chloride
B) Calcium nitrate
C) Calcium sulphate hydrate
D) None of these
Answer :C


4. How many protons are there in deuterium is?
A) 0
B) 1
C) 2
D) 3
Answer: B

5. Water is a/an?
A) Acidic oxide
B) Basic oxide
C) Amphoteric oxide
D) Neutral oxide
Answer: D

6. Heavy water is used as?
A) Washing water
B) Detergent
C) Drinking water
D) Moderator
Answer :D

7. Electromagnetic wave coming out of the nucleus of a natural radioactive atom is?
A) Alpha ray
B) Beta ray
C) Gamma ray
D) Microwave
Answer: C

8. Hydrogen peroxide does not act as?
A) an acid
B) base
C) oxidizing agent
D) reducing agent
Answer :D

9. The inert gas used as beacon light is?
A) Kr
B) Ar
C) He
D) Ne
Answer: B

10. The process used for removal of hardness of water is?
A) Baeyer
B) Hoope
C) Calgon
D) Serpeck
Answer: B

Click Here: More Chemistry Quiz




Chemistry Gk Questions Quiz For Railway,SSC CGL,CHSL Competitive Exams Chemistry Gk Questions Quiz For Railway,SSC CGL,CHSL Competitive Exams Reviewed by Mani Babu on 18:06:00 Rating: 5
Powered by Blogger.