Biology Gk Quiz For RRB,SSC CGL,CHSL All Competitive Exams

1. Tape worm comes under phylum ……..
A) Annelid
B) Amphibian
C) Molusca
D) Platyhelminthes
Answer : D

2. Which of the following is not useful for mankind …..
A) Honey bee
B) Earthworm
C) Tape worm
D) Silkworm
Answer : C

3. Which of the following is worm reach into intestine of human by eating leaf …….
A) Tape worm
B) Flat worm
C) Hook worm
D) Round worm
Answer : A


4. Round worm comes under phylum ……
A) Annelid
B) Nemalehelminthes
C) Platyhelminthes
D) Arthropoda
Answer : B

5. Disease cause by ascaris in human …..
A) Teniasis
B) Ascarisis
C) Liver rot
D) Insomania
Answer : B

6. The disease filarial is caused by …….
A) Ascaris
B) Wuchereria bancrafti
C)Plasmodium
D)  Tenia solium
Answer : B

7. Ascaris is found in …..
A) In the intestine of man
B) Muscles of pig
C) Coelom of human
D) In the blood of man
Answer : A

8. Pheretima posthuma is scientific name of which of the following ….
A) Leech
B) Neris
C) Earth worm
D) Tape worm
Answer : C

9. The pigment found in the blood of earhworm ….
A) hemocynine
B) hematine
C) haemoglobine
D) cynine
Answer : A

10. Earthworm is called farmer’s friend cause ……
A) it fix atmospheric nitrogen
B) it make the soil porous
C) it work as insecticide
D) it act as fungicide
Answer : B

Biology Gk Quiz For RRB,SSC CGL,CHSL All Competitive Exams Biology Gk Quiz For RRB,SSC CGL,CHSL All Competitive Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:02:00 Rating: 5
Powered by Blogger.