RRB Railway NTPC Exam 12th April 2016 3rd shift Gk Question Paper

(12th April 2016 3rd Shift) RRB Railway Exam GK Questions Asked In  Shift-3/Slot-3 are listed below.

              
 We Have Once Again Come Up With Railway NTPC CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) CBT NTPC Exam Shift-3 (12.04.2016)

Railway Recruitment Board (RRB) NTPC CBT 2016 gk questions  And answers are available here. Now you can get all questions  And  Answers for Railway Examination.The Railway Recruitment Board will conduct the examination as per rrb exam date. The answer key is available here shift wise, such as 1st shift, 2nd shift , 3rd Shift or morning shift and evening shift of 12 April 2016 (today exam). 

Gk Questions Asked In Today (12.04.2016) RRB Railway Exam Shift-3/Slot-3

1.Ozone day?
Ans:  16th September


2.Who invented mobile phone?
Ans:  Martin Cooper

3.Who was behind the idea of constructing china wall?
Ans:  The Qin Dynasty

4.Hakuho Has won most awards in which Sport?
Ans: Sumo Judo

5.How many princely states was there at time of Independence?
Ans: 562

6.Who invented band aid?
Ans: Earle Dickson

7.Who invented bifocal lens?
Ans: Benjamin Franklin


8.States and Union territory are mentioned in which schedule?
Ans: (1st) First Schedule


9. Who is the Present FIFA chairman?
Ans: Issa Hayatou        

10.Who Constructed Hawa Mahal?
Ans: Maharaja Sawai Pratap Singh

11.Recently passed  away Martin crowe which county captain?
Ans: New Zealand

12.Who Constructed Delhi city architect?
Ans: Edwin Lutyens and Sir Herbert Baker

13.Who was the Commissioner of Delhi before bassi?
Ans: Neeraj Kumar

14.What is the name of process heat glass is slowly cooling?
Ans: Annealing

15.How many members walked on moon upto now?
Ans: 12

16.Who won the Australian grand prix 2015?
Ans: Lewis Hamilton

17.Who was Nepal Prime Minister in 2015?
Ans: Suresh Koirala

18.Which rays used in airports which passes through solids?
Ans: X-Rays

19.Milk of magnesium used ?
Ans:  to treat constipation



12Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

10Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board



9Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

                   GK Questions Asked In RRB 9Th April 2016 


7Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board
    6Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

    5Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

    4Th  April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 

    3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
       
     2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)

     31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
        30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
        29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
         28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT 


    RRB Railway NTPC Exam 12th April 2016 3rd shift Gk Question Paper RRB Railway NTPC Exam 12th April 2016 3rd shift Gk Question Paper Reviewed by GK Adda on 19:42:00 Rating: 5
    Powered by Blogger.