RRB Railway (18th April 2016)Asked Gk Questions In Shit-1/slot-1

We Have Once Again Come Up With RRB Railway GK Asked Questions(16 April Shift-1) Exam Shift-1 (18.04.2016)

(18th April 2016 1st Shift) RRB Railway  GK Questions Asked In  Shift-1/Slot-1 are listed below.


1.Which is the queen of Arabian Sea?
Ans: Kochi 

2.Cricket Bat is made by ?
Ans: Willow Wood

3.What is the venue of Commonwealth games 2022?
Ans: Durban,South Africa

4.Who got Padma Bhushan in Sports?
Ans: Saina Nehwal

5.Which is India’s first defence satellite?
Ans: GSAT -7

6.Chalk is what?
Ans: Calcium Carbonate

7.Who is the Inventor of Video Games?
Ans: Ralph Henry Baer

8.Who won 2015 Man Booker Prize?
Ans: Marlon James

9.Who is the Inventor of Stainless Steel?
Ans: Harry Brearley

10.Where is the museum of Noble Prize?
Ans: Sweden

11.What is the Chemical Formula of Ozone?
Ans:  O3

12.Who Presented Union Budget in 1947?
Ans: R K Shanmukham Chetty

13.First Railway Budget submitted by?
Ans: John Mathai

14.What is the Full Form of ATM?
Ans: Automated Teller Machine

15.Harry Potter Series next Movie name?
Ans: Fantastic Beasts and Where to Find Them

16.What is the First Capital of Srilanka?
Ans: Anuradhapura

17.What is the date of Partition of India?
Ans:15th August 1947   



RRB GK Study Material




12Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

11Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

10Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

9Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

                   GK Questions Asked In RRB 9Th April 2016 

7Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board
6Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

5Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

4Th  April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
   
 2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)
 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT 


RRB Railway (18th April 2016)Asked Gk Questions In Shit-1/slot-1 RRB Railway (18th April 2016)Asked Gk Questions In Shit-1/slot-1 Reviewed by GK Adda on 12:11:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.