RRB Railway Exam 12th April 2016 Shift-2 NTPC Asked Gk Questions


(12th April 2016 2nd Shift) RRB Railway Exam GK Questions Asked In  Shift-2/Slot-2 are listed below.
              
 We Have Once Again Come Up With Railway NTPC CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift-2 (12.04.2016)

Railway Recruitment Board (RRB) NTPC CBT 2016 gk questions  And answers are available here. Now you can get all questions  And  Answers for Railway Examination.The Railway Recruitment Board will conduct the examination as per rrb exam date. The answer key is available here shift wise, such as 1st shift, 2nd shift , 3rd Shift or morning shift and evening shift of 12 April 2016 (today exam).


Gk Questions Asked In Today (12.04.2016) RRB Railway Exam Shift-2/Slot-2


1. Australian Open women’s double winner-2016
Ans: Martina Hingis & Sania Mirza

2. Who is Baba atomic research director
Ans: Sekhar Basu

3. Who was the first and last female ruler of Delhi Sultanate?
Ans: Razia Sultana

4. Who is Nargis Dutt?
Ans: Indian film actress

5. Hydropower plants convert the mechanical energy into ---------------?
Ans: electrical energy.


6.Who was the Captain who won First World Cup For Australia
Ans: Allen Border

7.Who Is Present President of Pakistan ?
Ans: Mamnoon Hussain

8.Diamond Contain Which Element ?
Ans: Carbon

9.Apgar Score is test For ?
Ans: To Summarize Health of  New Born Babies


10.What is the Chemical name of Vinegar?
Ans: Acetic Acid

11. What is TBasic?
Ans: Programming Language

12.Who is the 8th CM Of Arunachal Pradesh?
Ans: Kalikho Pul

13.Who wrote Book To kill a mocking bird?
Ans: Harper Lee

14.World’s Poisonous Fish?
Ans: Stone Fish

15. World Heritage Day?
Ans: 18th April

16.Dipa Karmakar is Related to?
Ans:  Gymnastics (Sports)

17.Which Prime Minister hoisted flag at Red Fort for the maximum times?
Ans: Jawahar Lal Nehru

18.Which Planet named after Roman God?
Ans: Venus

19.Who came after Mauryas ?
Ans: Sunga Dynasty

20.Dholavora comes under which?
Ans: Gujrat,Indus Civilization

21.Borobudur Temple located in?

Ans: Indonesia


22.Which is called black gold ? 
Ans: Coal


23. which planet is called the hottest planet

Ans: Venus


24. jeans was First marketed by ?

Ans: Lee is an American brand of denim jeans


25. Which Instrument measures Atmospheric Pressure ?

Ans: Barometer


26. Golden Pagoda Temple  of Budhist is Located At ?
Ans: Myanmar

27. Which Is World Most Energy Efficient City ?

Ans: Reykjavik


28. gold mountain Discovered At ?

Ans: Pakistan


RRB NTPC CBT Exam- 2016 Today Exam Shit-2 Analysis :

Once Again Most of The Questions Came From Quant & Reasoning

General Knowledge:  31 Questions

Quant: 38 Questions

Reasoning: 31 Questions







12Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board


10Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board



9Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board



                   GK Questions Asked In RRB 9Th April 2016 


7Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board
    6Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

    5Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

    4Th  April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 

    3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
       
     2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)

     31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
        30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
        29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
         28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT 
    RRB Railway Exam 12th April 2016 Shift-2 NTPC Asked Gk Questions RRB Railway Exam 12th April 2016 Shift-2  NTPC Asked Gk Questions Reviewed by Arun Chowdary on 14:30:00 Rating: 5

    No comments :

    Powered by Blogger.