Mixed Gk Quiz For SSC CGL CHSL CPO And Railway NTPC Exams

Hi Aspirants
 we are publishing "Miscellaneous  Quiz For Railway  SSC CGL- 2016", This Quiz is Covered  All The Topic Of General Knowledge, hope that this quiz is most important for every aspirant of upcoming SSC CHSL CPO And RailwayExams.  Read today quiz.

1. The first indian  to swim across English channel was?
A) P.K.Banerji
B) Mihir sen
C) V.Merchant
D) Arati saha
Answer: B

2. Who is considered as trimurti (trinity) of carnatic music?
A) Muthuswami dikshitar
B) Thyagaraja
C) Swami thirunal
D) Purandardasa
Answer: A

3. Jiminy Roy was a famous?
A) Actor
B) Producer
C) Dancer
D) Painter
Answer: D


4. Which of the following is not associated with vocal music?

A) Pandit jasraj
B) Mallikarjun Mansur
C) Kishori amonkar
D) Shiv kumar sharma
Answer: D


5. Amjad all khan is associated with which of the following musical instruments?
A) Theatre
B) Journalism
C) Classical dance
D) Film direction
Answer: A

A) Le Corbusier
B) Edward lutyens
C) Christopher wren
D) Michelongo
Answer: A

7. M sham lal has done commendable work in which of the following fields?
A) Social service
B) Trade unionism
C) Journalism
D) Politics
Answer: C

8. Prof. amartya sen has earned world wide distinction in which of the following fields/areas?
A) Economics
B) Geology
C) Biochemistry
D) Astrophysics
Answer: A

9. Who among the following was an eminent painter?
A) Sarada ukil
B) Uday Shankar
C) V.Shantaram
D) Yusuf meherally
Answer: A

10. Gum gopi Krishna was a maestro of which of the following dance forms?
A) Manipuri
B) Bharatnatyam
C) Kuchipudi
D) Kathak

Answer: D


Mixed Gk Quiz For SSC CGL CHSL CPO And Railway NTPC Exams Mixed Gk Quiz For SSC CGL CHSL CPO And Railway NTPC Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:42:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.