Miscellaneous GK Questions For Railway NTPC SSC CGL CHSL CPO And Competitive Exams

1.Who discovered insulin?
A)    William Harvey
B)    Louis Pasteur
C)    F.G.Banting
D)    Alexander fleming
Answer: D

2.Freud is associated with?
A)    Detective Harvey
B)    Physiology and medicine
C)    Psychology
D)    Leprosy control
Answer: C

3.With which of the following was satyajit ray associated?
A)    Classical dance
B)    Journalism
C)    Classical music
D)    Direction of films
Answer: D


4.Who among the following Indian prime minister received “NISHAN –E-PAKISTAN” the highest civilian award in Pakistan?

A)    Morarji desai
B)    Rajiv Gandhi
C)    Atal behari Vajpayee
D)    Indira Gandhi
Answer: A

5.Mohammed azharuddin, former Indian cricket team captain, represents…… constituency of uttar Pradesh in the lok sabha?
A)    Mirzapur
B)    Moradabad
C)    Meerut
D)    Mathura
Answer: B

6.TheIndian representing an international organization who shared the nobel peace prize with A1 gore of U.S was?
A)    Rajendra pachauri
B)    Viswanathan Subramanian
C)    R.N.Tagore
D)    Mother Teresa
Answer: A

7.Mr. meera sahib fatima beevi is distinguished as the first lady?
A)    Judge of the high court (b)  governor of a state
B)    Judge of the supreme court
C)    Gold medal winner in sports
D)    Prime minister of Bangladesh
Answer: C

8.Michael Jackson is a distinguished personality in which of the following fields?
A)    Journalism
B)    Acting
C)    Pop music
D)    Sports
Answer: C

9.Who is known as the saint of the gutters?
A)    B.R.Ambedkar
B)    Mother Teresa
C)    Mahatma Gandhi
D)    Baba amte
Answer: C

10.Mallika sarabhi is associatyed with which of the following fields?
A)    Social service
B)    Classical music
C)    Classical dance
D)    Sports
Answer: C



Miscellaneous GK Questions For Railway NTPC SSC CGL CHSL CPO And Competitive Exams Miscellaneous GK Questions For Railway NTPC SSC CGL CHSL CPO And Competitive Exams Reviewed by Mani Babu on 11:33:00 Rating: 5
Powered by Blogger.