(6th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-1/ Slot-1

(6th April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-1 are listed below.
If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.                
 We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift-1 6th April  2016 

Gk Questions Asked In Today (06.04.2016) RRB Exam Shift-1 /Slot-1


1.Syed Modi Grand prix winner?
Ans: K Srikhanth

2. When Microsoft founded?
Ans:  1975

3. Start Up India launch year?
Ans: 2016

4.Another Name of Badshah Khan?
Ans: Abdul Ghaffar Khan

5. First woman DG of paramiltary forces?
Ans: Archana Ramasundram

6. Which is not a gland(options: Liver,gall bladder,Pituatry,Adrenal)?
Ans: Gall Bladder

7. Parliament Construction  year?
Ans:  1927

8. Nephron Belongs to?
Ans: Kidney


9.Smiling Buddha Mission?
Ans:  India’s first successful nuclear bomb test At Pokhran

10.What is Calcium Hyrdoxide?

Ans:  slaked lime


11.Mars is also known as?
Ans: Red Planet

12. Yellow Fever caused by?
Ans: Aedes Aegypti Mosquitos

13. Chief Election Commissioner is removed by?
Ans: Parliament with two-thirds majority in Lok Sabha and Rajya Sabha

14.British Rule was ended on which year?

Ans: 1947


15.2015 Arjuna Award given to which female wrestler?
Ans: Babita Kumari

16. Who won more grandslams in the year 2015?
Ans: Novak Djokovic

17. Political System of Afghanistan is known as?

Ans: Democratic Republic 

5Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

4Th  April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 

3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
   
 2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)

 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT 



(6th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-1/ Slot-1 (6th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-1/ Slot-1 Reviewed by Honey on 11:29:00 Rating: 5
Powered by Blogger.