(5th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-1/Slot-1

(5th  April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-1 are listed below.
If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.                
 We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift-1 5th April  2016 

Gk Questions Asked In Today (05.04.2016) RRB Exam Shift-1 /Slot-1


1.Short Distance file transfer/Communiation device?
Ans: Bluetooth

2. National game of USA?
Ans: Baseball

3.Law of Inertia is given by ?

Ans: Newton

4. Biodiesel Train will be started in which zone?
Ans: South Western Railways Zone

5. Most Populous State?
Ans: UP

6. Ctrl+z is what?
Ans: to Undo any action

7. Indo Pak war in which Year?
Ans: 1965

8. Anti corruption member in ICC from Indian Cricket Team?
Ans: Rahul Dravid

9. Forest Area Percentage in India?
Ans: 21.23


10. which convert source code to object code?
Ans:Compiler

11. Number of World Heritage Site in India?
Ans: 32

12 Rank of India in Human Development Index?
Ans: 130

14. Astrosat satellite first launched in which year?
Ans: 28 September 2015

15. Founder of White Revolution?
Ans:Verghese Kurien

16. Dadabhai Naroji Professor in which University?
Ans: University of London.

17. toxicology is ?
Ans: Study of the adverse effects of chemicals on living organisms.


18.Panipat Refinery belongs to which company?
Ans: IOCL

19.Siachen Avalanche Survivor name?
Ans: Lance Naik Hanumantha


20.Odd one out? Yahoo.com, twitter.com, facebook.com, whatsapp
Ans: whatsapp 


21. ISI full Form?
Ans: Indian Standard Institute


4Th  April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 

3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
   
 2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)

 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT 
(5th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-1/Slot-1 (5th  April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-1/Slot-1 Reviewed by Arun Chowdary on 12:48:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.