(5th April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-2/Slot-2

(5th  April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-2 are listed below.
If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.                
 We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift-2 5th April  2016 

Gk Questions Asked In Today (05.04.2016) RRB Exam Shift-2 /Slot-2

1.Pidemiology is study of ?
Ans: study of the distribution and determinants of health-related states

2. What is India’s literacy rate as per census 2011?
Ans: 74.04%

3.Who was the man of the series in 2011  cricket world cup?
Ans: Yuvraj Singh

4. City on the bank of Nile?
Ans: Khartoum

5. Largest Coal Deposits in India are available in?
Ans: Damodar Valley

6. First smart city approved UT ?
Ans: New Delhi

7. The Biography  of Indira Gandhi written by?
Ans: Pupul Jayakar

8. Hoolock gibbon found in which state?
Ans: North East States

9. City without planetarium?

10. Hindi is National article by which article?
Ans: Article 343

11. 1024Gb means?
Ans: 1 terabyte

12.Where is  Tippu Sultan Maszid situated?
Ans: Kolkata

13. Ultrasonic  Frequency Range?
Ans: 18–22 kHz.

14. Which element is air polluted?
Ans: Sulphur Dioxide

15.What is the function of Hydrometer?
Ans: measures the specific gravity

16. What is the Capital of Dadra & Nagar Haveli?
Ans: Silvasa

17. National Sports Day?
Ans: 29th August

18. Pitchblende is related to?
Ans: Uranium

19. Full Form of Pdf?
Ans: Portable Document Format

20.Bones around Chest are?
Ans: rib cage

21.Flag Code of India?
Ans: 2002

22.BioDiversity means?
Ans:  the variety of life on Earth.

23. Who is the writer of the song amor bangla ?
Ans: Rabindranath Tagore

24. Language of Mughal Density?
Ans: Persian Language

25. Which Device is used to connect computer to wireless?
Ans: Router

5th April 2016 2016 GK Asked Questions In RRB     
4Th  April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 

3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
   
 2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)

 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT 


(5th April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-2/Slot-2 (5th  April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-2/Slot-2 Reviewed by GK Adda on 16:41:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.