(4th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam-2016 Shift-2/Slot-2

(4th April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-2 are listed below.
If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.                  We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift-2 4th April  2016 

Gk Questions Asked In Today (04.04.2016) RRB Exam Shift-2 /Slot-2


1.Where is valley international park located? 
Ans: USA

2.What is the full form of IPTL?

Ans: International Premier Tennis League

3.Zika virus is spreaded by ?
Ans: Aedes Mosquito


4.Indian institute of vegetable research is at?
Ans: Varanasi

5.Valley of flowers in which state?
Ans: uttarkhand

6.11th Pakistan PM?
Ans:  Benezir Bhoto

7. Oxygen in photosynthesis is formed from?
Ans: Water/CO2

8. Plasi war took place on which river?
Ans: Bhagirathi river

9. 1st U.S president to attend republic day parade in India?
Ans: Bill Clinton

10. World bank given money in December?
Ans:  Swacch bharat mission

11. Shape milky way galaxy?
Ans: spiral

12. Bihu, celebrated which where?
Ans: Assam

13. Importance behind gov of India act 1935?
Ans: Main source of Indian constitution

14. Main source of Vitamin-A?
Ans:  carrots

15. What is reason behind yellow colour of Papaya?
Ans: Flavonoids

16. Who is founder of servant of Indian society?
Ans: Gopal Krishna Gokhale

17. UPS stands for?
Ans: Uninterrupted power supply

18. For which effect Einstien got nobel prize?
Ans:  Law of Photo electric effect

19. Who play role of Sita in older Ramayana serial?
Ans:Deepika Chikhalia

20. Stand up mission aim?
Ans: Women and SC/ST empowerment

21. Einstein got teh Nobel prize for his theory of?
Ans:  Law of photoelectric effect

22. yellow color of papaya is due to the presence of?
Ans:  Carotene

23. In the rebellion of 1857, max. number of soldiers were in?
Ans:  Awadh

24. Gold medal boxer in asia?
Ans: Marry Kom

25. Hydrogen has how many no.of electrons and protons and neutrons?
Ans: Number of Protons = 1
         Number of Neutrons = 0
         Number of Electrons  = 1

26. Which country invented pencil?
Ans:  England

4Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 


3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
   
 2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)

 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT 


(4th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam-2016 Shift-2/Slot-2 (4th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam-2016 Shift-2/Slot-2 Reviewed by GK Adda on 16:20:00 Rating: 5
Powered by Blogger.