(4th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam-2016 Shift-1/Slot-1

(4th April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-1 are listed below.

If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.                                
 We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift-1 4th April  2016 

Gk Questions Asked In Today (04.04.2016) RRB Exam Shift-1 /Slot-1



1.Which of the folloing names is Nilanjana sudeshna, an Indian American Author popularly known as? 
Ans: Jhumpa Lahari

2.Who was charles correa?
Ans: Architect

3.When is Earth Day Celebrated?
Ans:April 22(www.ssc-ibps.com)

4.In July 1905, who ordered the partition of Bengal :
Ans:Lord Curzon(www.ssc-ibps.com)

5.Kangchenjauga is?
Ans: Third highest mountain in the world(www.ssc-ibps.com)


6.Who is PV Sindu?
Ans: Badminton Player

7.Galvanization is a process in which a layer of zinc is put on iron objects to prevent them from….. Rust
Ans: Air & Water

8.What do the terms Geocentric and Heliocentric refer to :
Ans: Earth centered, Sun centered(www.ssc-ibps.com)

9.What did Dmitri mendeleev formulate?
Ans: Periodic Table(www.ssc-ibps.com)

10.What does DNA Stands for in Biology?
Ans: DEOXYRIBO NUCLEIC Acid(www.ssc-ibps.com)

11. NASA, the US space agency is planning to move from earth orbit to space area surrounding CISLUNAR Space :
Ans: National Aeronautics and Space Administration

12. In September 2015 NASA scientists found evidence of flowing water on which planet outside Earth?
 Ans: Mars

13.As of January 2016, where is ISRO Head quarters?
Ans: Banglore(www.ssc-ibps.com)

14.What was the first football player from the Indian Sub continent to play for a European clib?
Ans: Mohammed saleem

15.What is the name of the parent company of Google, formed on 2nd october 2015?
Ans: ALPHABET INC

16.What are the 4 key element of amino acids?
Ans: Hydrogen, Oxygen, Nitrogen, Carbon(www.ssc-ibps.com)

17. What is Electron?
Ans: –ve(www.ssc-ibps.com)

18. Name India’s First Satellite?
Ans: Arya Bhatta(www.ssc-ibps.com)

19. Who was named as the cultural ambassader of seychelles in october 2015?
Ans: AR RAHMAN(www.ssc-ibps.com)

20. Which year was the economic liberalization in India Initiated?
Ans: 1991(www.ssc-ibps.com)

22. Which two Indian citis, were added to the creative city network of UNESCO in Dec 2015?
Ans: Varanasi, Jaipur(www.ssc-ibps.com)

23. What is the name of the Tablet computer produced by Data wind which is promoted by the GOVT of India as part of an e-learning program?
Ans: Aakash(www.ssc-ibps.com)

24. Who replaced viscount Louis Mount batten as the governer general of Indian?
Ans: C. Raja Gopala Chari(www.ssc-ibps.com)

25. What is the Laccadive Sea otherwise known as?
Ans: Arabian Sea

26. What is the unit of length used in formally to express astronomical distances?
Ans: AU(www.ssc-ibps.com)

27.What does the Victoria Memorial Monument Located At:
Ans: Kolkata(www.ssc-ibps.com)

28.The purple frontier, the Earth dragon and the outer fortresses, all refer to :

Ans: Great wall of china


3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
   
 2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)

 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT 

(4th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam-2016 Shift-1/Slot-1 (4th April 2016) Today GK Questions Asked In RRB Railway Exam-2016 Shift-1/Slot-1 Reviewed by GK Adda on 12:20:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.