GK Questions Asked In RRB Exam 11th April 2016 3rd Shift

(11th April 2016 3rd ShiftRRB Railway Exam GK Questions Asked In  Shift-3/Slot-3 are listed below.


If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section. 
               
 We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift- 3 (11.04.2016)



Gk Questions Asked In Today (11.04.2016) RRB Railway Exam Shift-3 /Slot-3


1.First artificial satellite of India?
Ans:  Aryabhata

2.When SriLanka got independence ?
Ans: 1948

3. First indian to be selected as mayor in UK?
Ans: Harbhajan Kaur

4. When PSLV(Polar Satellite Launch Vehicle) Used From?
Ans: 1993

5. Name of international airport in india which runs by Solar power ?
Ans: Cochin International Airport 


6. Who Is Viceroy When India Got Independence ?
Ans: Lord Mountbatten

7.Jami Majid is Located At ?
Ans: Delhi

8.Golkonda Fort is Located At ?
Ans: Hyderabad

9. Which Became First District With NOFN High Speed Conectivity ?
Ans: Idukki

10. Which Is Largest Tiger Reserve In India ?
Ans: Srisilam-Nagarjuna Sagar

11. Election Commision Is Not Resposible For Whose Election?
Ans: President And Vice President

12.Largest Engine in India For Emission ?
Ans: Bharat 4

13. AAU Is For?

Ans: Credit For Emission of Greenhouse Gas


14. virupaksha temple is located at ?
Ans: Hampi

15. Ryder Cup Is Related To?
Ans: Golf

16. who is the father of indian surgery ?
Ans: Sushrutha

17. Who made first movie on Raja harishchandra?
Ans: Dada Saheb Phalke

18. Blue Tongue Disease in which animal ?
Ans: Sheep

19. What Is Amount Given Under Pradhan Mantri Surksha Bima Yojana ?
Ans: 2 Lakhs

20. In Which Year indian Freedom Fight Started ?

Ans: 1857


GK Questions Asked In RRB Exam 11th April 2016 3rd Shift GK Questions Asked In RRB Exam 11th April 2016 3rd Shift Reviewed by Honey on 19:15:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.