RRB Railway NTPC CBT Exam Expected Bits For ASM,TA,Goods Guard

1.       The 2016 BRICS Summit will be held in which state of India?
                      Ans:Goa

2.       The Palatana thermal power project is located in which state?
                      Ans: Tripura

3.       According to the IRCTC survey, which railway station has been named the cleanest in India?
                      Ans: Surat railway station

4.       Who is the author of the book titled “Gandhi: An Illustrated Biography”?
                      Ans: Pramod Kapoor

5.       World Sparrow Day is observed on which date?
                      Ans: March 20

6.       After returning from South Africa, which among the following was the first successful satyagraha of Mahatma Gandhi?
                      Ans: Champaran

7.       Father of renaissance of Western India was__?
                     Ans: M.G. Ranade(Mahadev Govind Ranade)

8.       Bolivar furte is the currency of which  country?
                      Ans: Venezuela

9.       Where is located Asia’s largest tulip garden?
                      Ans: Jammu & Kashmir(Indira Gandhi memorial tulip garden)

10.   The President of India can nominate ___members in Lok Sabha and __ members in Rajya Sabha.

                      Ans:   2  ,   12

RRB Railway NTPC CBT Exam Expected Bits For ASM,TA,Goods Guard RRB Railway NTPC CBT Exam Expected Bits For ASM,TA,Goods Guard Reviewed by GK Adda on 11:21:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.