RRB Railway NTPC CBT Exam-2016:Expected imp Mcq's Part-3

1.Who is the convener for the NITI Aayog Sub-Group formed on rationalization of Centrally Sponsored Schemes?
Ans:- Madhya Pradesh CM, Shiv Raj Singh Chuohan

2.  Indian Railway launched which scheme to facilitate waitlisted passengers to get alternative train accomodation?
Ans:- Vikalp

3. For implementation of railway projects Indian Railways signed MoU with which state of the country?
Ans:- Odisha

4. Who is appointed as the first male member of National Council for Women (NCW)?
Ans:- Alok Rawat


5.  World Television Day is
Ans:- November 21

6. Who wrote the book "Indian War of Independence" ?
Ans: V.D. Savarkar

7. Who is the First Woman President of Indian National Congress ?
Ans: Annie Basent

8. The least penetrating power ray is
Ans: α- rays

9. Which hill station’s name means ‘place of thunderbolt’ ?
Ans: Darjeeling

10. What is the chemical name of Tear Gas ?
Ans: Chloroacetophenone

 Click Here :: Expected Bits Part - 2

RRB Railway NTPC CBT Exam-2016:Expected imp Mcq's Part-3 RRB Railway NTPC CBT Exam-2016:Expected imp Mcq's Part-3 Reviewed by GK Adda on 13:26:00 Rating: 5
Powered by Blogger.