RRB Railway NTPC CBT EXAM 2016 Expected Bits For ASM,Goods Guard,TA

1.The World Consumer Rights Day (WCRD) is observed on which date?
Ans: March 15

2. Which initiative has recently been launched by NITI Aayog?
Ans: Women Transforming India

3. Petrol contains-
Ans:Hydrogen, Oxygen

4. ‘Blue Baby’ syndrome is because of drinking water with excess amount of-
Ans: Nitrates

5. Rani Laxmi Bai Dam is located on the—
Ans: Betwa


6. Kartik is a folk dance of—
Ans: Bundelkhand

7. The theory of trusteeship of the business assest was pronounced by—
Ans:  Mahatma Gandhi

8. The 2016 Maritime India Summit (MIS) will be held in which city?
Ans: Mumbai

9. What is India’s rank in the United Nations’ World Happiness Index 2016?
Ans:118

10. Who has won 2016 Abel Prize?

Ans: Andrew Wiles

RRB Railway NTPC CBT EXAM 2016 Expected Bits For ASM,Goods Guard,TA RRB Railway NTPC CBT EXAM 2016 Expected Bits For ASM,Goods Guard,TA Reviewed by Arun Chowdary on 09:51:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.