RRB Railway Ntpc Cbt Exam 2016: Expected Important Bits For Asm, Goods Guard,TA Part-5

1.       In which year Mother Teresa recived Noble Prize
Ans:1979

2.       Which of the following is used in pencils?
Ans: Graphite

3.       Reading of a barometer going down is an indication of
Ans: rainfall

4.       Most common disease of poultry in India is
Ans: ranikhet


5.       Rain water helps to increase the ____ to some extent.
Ans: calcium contents

6.       Mycobacterium leprae causes leprosy, Corynebacterium diphtheria causes diphtheria and Vibrio comma causes?
Ans: cholera

7.       When is the World Population Day observed?
Ans: July 11

8.       Which country has the largest coast line?
Ans: Canada

9.       The present Lok Sabha is the
Ans: 16th Lok Sabha

10.       The national anthem was written by

RRB Railway Ntpc Cbt Exam 2016: Expected Important Bits For Asm, Goods Guard,TA Part-5 RRB Railway Ntpc Cbt Exam 2016: Expected Important Bits For Asm, Goods Guard,TA Part-5 Reviewed by GK Adda on 18:19:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.