RRB Railway NTPC CBT Exam -2016 Expected Bits Part-1:ASM,Goods Guard,TA

1. What is vision of this year Railway budget?
Ans:-  to make railways backbone of India’s progress & economic development."

2. Who has been elected as the new Secretary General of the commonwealth?
Ans:- Patricia Scotland

3. Which scheme related to LPG gas subsidy won the Guiness World Records Certificate recently?
Ans:- PAHAL


4. Who is the Gujarati literature selected for 2015 Jnanpith Award?

Ans:- Raghuveer Chaudhary

5..The Constitution of India came into force with effect from ……………..
 Ans:-      January 26, 1950

6.   Where and when was the Ghadar party founded?
      Ans:-  America, 1913   
   
7. National Institute of Oceanography is located in :
Ans:- Panaji

8. New York is situated on the river
Ans:- Hudson

9. All India Radio commenced operations in
Ans:- 1936

10. Who invented Radar?

Ans:-. Robert Watson Watt
RRB Railway NTPC CBT Exam -2016 Expected Bits Part-1:ASM,Goods Guard,TA RRB Railway NTPC CBT Exam -2016 Expected Bits Part-1:ASM,Goods Guard,TA Reviewed by Arun Chowdary on 09:23:00 Rating: 5
Powered by Blogger.