RRB Railway Exam -2016:Expected Bits For ASM,Goods Guard,TA,CA Part-2

1.Which Union Ministry on 7 March 2016 launched the online marketing portal Mahila E-haat?
Ans: Ministry of Women and Child Development

2. Smallest Flower Is
Ans: Wolffia

3.The Lightest Element is
Ans: hydrogen


4.World Water Day is
Ans: March 22

5.The Indian women’s team on 6 March 2016 defeated which country to bag gold medal at the Second Division of the World Team Table Tennis Championship?
Ans: Luxemburg

*** 6. Which vitamin is considered to be a hormone?  ***
Ans:  Vitamin D

Note: Vitamin D is actually a hormone rather than a vitamin. The body makes most of the vitamin D it needs; only about 10% comes from our food. The action of sunlight on our skin produces a substance called cholecalciferol, which is converted by the liver to calcidiol.

7. The position of Indian Railways network in the world is
Ans: Second

8. Railway coaches are produced at
Ans: Perambur

9. What is the width of Broad gauge rail ?
Ans:  1.676M

10. What is the slogan of Indian Railway ?
Ans: lifeline of the nation


                      Click Here :: Expected Bits  Part- 1 
RRB Railway Exam -2016:Expected Bits For ASM,Goods Guard,TA,CA Part-2 RRB Railway Exam -2016:Expected Bits For ASM,Goods Guard,TA,CA Part-2 Reviewed by GK Adda on 11:49:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.