RRB NTPC Exam-2016:Expected Important MCQ's Part-4

      1.       World  Tsunami Awareness Day Is
      Ans: November  5

      2.       What Is The Main Aim Of “Stand Up India” Plan Which Was Recently announced by PM          Narendra Modi?
      Ans: To Boost Entrepreneurship

      3.       WTO’s 10th  Ministerial Conference was Held in Which Country?
      Ans: Kenya

      4.       Who Among The Following appointed as CEO Of NITI Aayog?
       Ans: Amitabh Kant


      5.       Union Minister for Science & Technology and Earth Sciences is
      Ans: Dr. Harsh Vardhan

      6.   ‘Maru Bharat Saru Bharat ‘(My India Noble India) book written by
      Ans: Acharya Ratnasundersuriswarji Maharaj

      7.      New Chief Information Commissioner (CIC) is
      Ans: R.K. Mathur 

      8.     The Nilgiri hills are located in the state of
      Ans: Tamil Nadu

      9.    Which country is known as `Cockpit of Europe`?
      Ans: Belgium     

     10.   International Mother Language Day Celebrated on

     Ans: Feb-21

                   Click Here :: Expected Bits Part - 3
RRB NTPC Exam-2016:Expected Important MCQ's Part-4 RRB NTPC Exam-2016:Expected Important MCQ's Part-4 Reviewed by GK Adda on 16:00:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.