RRB 28th March 2nd Shift Exam Asked Questions

Dear Aspirants

            Railway Recruitment Board (RRB) Has Announced 18,252 available posts in various job categories such as ASM(Assistant Station Master), Clerk,CA( Commercial Apprentice), Enquiry cum Reservation Clerk, Junior Accounts Assistant cum Typist, Senior Clerk cum typist, Traffic Assistant. As the RRB  recruitment-2016 drive is going to be done on a large scale, thousands of interested and eligible applicants have applied for the available posts of different categories and registration process for the selection has only recently been completed.


The RRB Board Conducted the RRB NTPC CBT-2016 Exam Form 28th march To 30th April 2016 All Those Categories. Now Our ssc-ibps.com Team Will Provide The Analysis Of  Today RRB Railway NTPC CBT 28th March Exam2016 Asked Questions On Memory Bases Questions


Exam Duration: The duration of Computer Based Test (CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

Number of questions: 100

Types of questions: Multiple choice questions

Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answer.

Exam Languages: English, Hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, 
Assamese, Bengali, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

Railway Recruitment Board (RRB) Has Conducted The RRB NTPC Exam -2016 March 28th (Today) Over The Second Shift Exam. Second Shift Analysis of the Exam.
In the Topic From Quant  Is Given 20 Questions.   
                        Current Affairs Is Given 6 Questions.
                        General Knowledge from 40 Questions.
                        Related To Railway From 4 Questions.
                       Misseliouns 10 Questions
                        From Reasoning 20 Questions.  

RRB Railway Exam-2016: 28th March 2nd Shift Exam Paper Asked Questions on Memory Based


2nd Shift Questions

1).International Yoga day Celebrates On ____?
Answer: June 21st
2). Who is the Father of Indian space?
Answer: Vikram Sarabhai
3). What the name of First dog to go into the space?
Answer: Laika
4). Where is the 2018 Winter Olympic Games be held?

Answer: Pyeongchang, South Korea.
5.Capital of Denmark?

Answer: Copenhagen

6.January 4th Independence day of which country?

Answer: Burma

7.India’s Oldest dam?

Answer: Kallanai Dam, also known as Grand Anicut. It still serves the people of Tamilnadu, India.

8.First indian lady to won gold in asian games?

Answer: Kamaljeet Sandhu

9.first indian hockey player to awarded padam shri?

Answer: Balbir Singh Dosanjh

10.Rabindnath tagore got noble prize in which year?

Answer: 1913

11.Ethanol is obtained from?

Answer: Cerials

12.No. of fundamental duties?

Answer: 11

13.2015 French open winner?

Answer: Stan Wawrinka(Men), Serena Williams(Women)

14.How many players in kho kho?

Answer: 9

15.2 largest country in respect of land area?

Answer: Canada

16.U.N climate change meeting held in which place?

Answer: Paris

17.Ajanta and ellora cave is located in which state?

Answer: Maharashtra

18.smallest planet?

Answer: Mercury

19.Group of dolphin is called?

Answer: School or Pod

20.Polio vaccine is developed by?

Answer: Jonas Edward SalK

21.Name of dog who first goes to space?

Answer: Laika

22.Father of space research?

Answer: Vikram Ambalal Sarabhai

23. DMK party is founded by whom?

Answer: Dravida Munnetra Kazhagam


24.Ornithology is called _____?

Answer: Study of birds


25. Polio vaccine was discovered by _____?

Answer: Dr. Jonas Salk

26.First Lok sabha speaker?

Answer:Ganesh Vasudev Mavalankar

27.Instrument to detect object under water?
Answer:Sonar


28.First governer general of free india?
Answer:Lord Mountbaten

29.Buddha attained enlightenment at?
Answer:Bodh Gya

30.Another name of computer chip?
Answer: Microchip

31.SI Unit of electric charge?
Answer: Coloumb

32.Which country gifted statue of liberty to USA?
Answer: France



Click Here :: First Shift Asked Questions In The RRB NTPC -2016 Exam

Click Here :: Third Shift Asked Questions In the RRB NTPC - 2016 Exam

Update Daily Every Shift 

RRB 28th March 2nd Shift Exam Asked Questions RRB 28th March 2nd Shift Exam Asked Questions Reviewed by GK Adda on 15:31:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.