Quest For Quant :: SSC CGL SSC CHSL And Railway Ntpc Exams

1. The monthly income of a person was Rs. 13,500 and his monthly expenditure was Rs. 9,000. Next year his income increased by 14% and his  and his expenditure increased by 7%. The per cent increase in his saving was
(A) 7  
(B) 21
(C) 28  
(D) 35

2. In a group of students, 70% can speak English and 65% can speak Hindi. If 27% of the students can speak none of the two languages, then what per cent of the group can speak both the languages?
(A) 38%  
(B) 62%
(C) 28%  
(D) 23%

3. In an election between two candidates, the candidate getting 60% of the votes polled, is elected by a majority of 14,000 votes. The number of votes polled by the winning candidate is
(A) 28,000  
(B) 32,000
(C) 42,000  
(D) 46,000

4. Two pipes A and B can fill a cistern in 37 1/2 minutes and 45 minutes respectively, Both pipes are opened. The cistern will be filled just in half an hour, if the pipe B is turned off after:
(A) 15 minutes 
(B) 10 minutes
(C) 5 minutes  
(D) 9 minutes


5. A certain number of men can do a work in 60 days. If there were eight more men, it could be completed in 10 days less. How many men were there in the beginning?
(A) 70  
(B) 55
(C) 45  
(D) 40

6. A man gains 20% by selling an article for a certain price. If he sells it at double the price, the percentage of profit will be:
(A) 40  
(B) 140
(C) 100  
(D) 120

7. There are Rs. 225 consisting of one rupee, 50 paise and 25 paise coins. The ratio of their numbers in that order is 8 : 5 : 3. The number of one-rupee coins is:
(A) 80  
(B) 112
(C) 160  
(D) 172

8. A sum of money lent out at simple interest amounts to Rs. 720 after 2 years and to Rs. 1020 after a further period of 5 years. The sum is:
(A) Rs. 500  
(B) Rs. 600
(C) Rs. 700  
(D) Rs. 710

9. Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905 leaving the same remainder in each case. Then, sum of the digits in N is:
(A) 4  
(B) 5
(C) 6  
(D) 8

10. A man plants 5184 orange trees in his garden and arranges them, so that there are as many rows as there are orange trees in a row. How many rows are there in the garden?
(A) 70  
(B) 72
(C) 75  
(D) 81

Answers Key:

1. (C)

2. (B)

3. (C)

4. (D)

5. (D)

6. (B)

7. (C)

8. (B)

9. (A)

10. (B)
                               Polity Quiz For SSC CGL - 2016 Exams 
                          
                           National Parks In India For All Competitive Exam Special 
         
                                       
Quest For Quant :: SSC CGL SSC CHSL And Railway Ntpc Exams Quest For Quant :: SSC CGL SSC CHSL And Railway Ntpc Exams Reviewed by SSC-IBPS on 19:37:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.