Quant Quiz For Railway SSC CGl SSC CHSL And All Competitive Exams

1. Nair borrowed a sum of Rs. 100 from Kapoor at the simple rate of 5% p.a. for 3 years. He then added some more money to the borrowed sum and lent it to Dipak for the same time at 8% p.a. If Nair gains Rs. 173 by way of interest on the total lent out money, then find the amount lent out.
     A)  Rs. 350
     B)  Rs. 550
     C)  Rs. 261
     D)  None of these
     Answer: D

2. If A and B together can finish a piece of work in 20 days B and C in 10 days and C and A in 12 days, then A, B and C jointly can finish the same work in
      A)  30 days
      B)  8(4/7 )days
     C)  4(2/7) days
     D)  None of the above
     Answer: B

3. 4 men, 5 women and 3 children together can complete a piece of work in 16 days. In how many days can 10 women complete the piece or work if 10 men complete it in 24 days.
      A)  30 days
      B)  19(1/5) days
      C)  18 days
      D)  Cannot be determined
      Answer: D


4. 42 binders can bind 2800 books in 30 days. How many binders will be required to bind 1600 books in 20 days?
      A)  18
      B)  36
      C)  32
      D)  24
      Answer: B

 5.The sum of five consecutive even number of set A is 220 what is the sum of a different set of five consecutive numbers whose second lowest number is 37 less than double of the lowest number of set A.
      A)  220
      B)  225
     C)  235
     D)  243
     Answer: A

6. If the simple interest on a sum of money for 2 yr at 5 % per annum is Rs. 50, what will be the compound interest on the same sum at the same rate for the same time?
     A)  Rs. 51.25
     B)  Rs. 52
     C)  Rs. 54.25
     D)  Rs. 60
     Answer: A

7. HCF of x^2 - y^2 and x^3 - y^3 is
     A)  x-y            Biology Quiz 
     B)  x^3-y^3
     C)  (x^2-y^2 )
     D)  (x+y)(x^2+xy+y^2 )
     Answer: A

8. Numbers 1, 2, 3, 4, ……., 98, 99, 100 are multiplied together. The number of zeros at the end of the product on the right will be equal to
     A)  24
     B)  22
     C)  21
     D)  11
     Answer: A

9. If 2/3 of fifth part of a number is equal to 6, then number is
     A)  54
     B)  48
     C)  45
     D)  52
     Answer: C
10. Man Aditya spends 1/5 part of his money as pocket money and 4/5 of the remainder in other affairs. If he is left with Rs. 48 per month, what is his monthly income?
     A)  Rs. 360
    B)  Rs. 400
    C)  Rs. 320
    D)  Rs. 300
    Answer: D

Answers and Solution:
1. D)

2. B)
2(A+B+C)'s 1 day work = 1/20 + 1/10 + 1/12 = 14/60
(A+B+C)'s 1 day work = 7/30 * 1/2 => Required time = 60/7 = 8(4/7) day.

3. D)

4. B)
M1D1/W1 = M2D2/W2
=(42*30)/2800 = (x*20)/1600
x = 36 days

5. A)

6. A)

7. A)

8. A)

9. C)

10. D) 
Quant Quiz For Railway SSC CGl SSC CHSL And All Competitive Exams Quant Quiz For Railway SSC CGl SSC CHSL And All Competitive Exams Reviewed by SSC-IBPS on 13:11:00 Rating: 5
Powered by Blogger.