Physics Quiz For SSC CGL SSC CHSL SSC CPO And Railway Exams

1. Acting on a non-rigid body, a force can?
    A)    Produce dimensional change
    B)    Produce change in direction of motion
    C)    Start motion
    D)    Stop motion
    Answer: A

2. Distance of stars are measured in?
A)    Galactic unit
B)    Seller mile
C)    Cosmic kilometre
D)    Light year
Answer: D

3.The minimum number of non-zero non-collinear vectors required to produce a zero vector is?
A)    3
B)    2
C)    4        Biology Quiz 
D)    1
Answer: A

4.Masses of stars and galaxies are usually expressed in terms of?
A)    Neutron mass
B)    Earth’s mass
C)    Solar mass
D)    Lunar mass
Answer: C


5.When body is accelerated?
A)    Its velocity never changes
B)    Its speed always changes
C)    Its direction always changes
D)    Its speed may or may not change
Answer: D

6.When the milk is churned vigorously the cream from it is separated out due to?
A)    Frictional force
B)    Centrifugal force
C)    Centripetal force
D)    Gravitational force
Answer: B

7. If the distance S covered by a moving car in rectilinear motion with a speed v in time t is given by S=vt, then  the car undergoes?
A)    A uniform acceleration
B)    A non-uniform velocity
C)    A uniform velocity
D)    A non-unifrom acceleration
Answer: C

8.If radius of the eartrh’s orbit becomes one fourth of the present value, the deviation of one year will become?
A)    8 times
B)    4 times
C)    1/8 times
D)    1/4 times
Answer: C

9. If we move from the equator to a pole, the value of g?
A)    Increase
B)    Decrease
C)    Remain unchanged
D)    None of these
Answer: A

10.A pendulum clock is set to give correct time at the sea level. This clock is moved to a hill station at an altitude of 2500m above the sea level. In order to keep correct time on the hill station, the length of the pendulum?
A)    Has to be reduced
B)    Has to be increased
C)    Needs no adjustment
D)    None of these
Answer: A

Physics Quiz For SSC CGL SSC CHSL SSC CPO And Railway Exams Physics Quiz For SSC CGL SSC CHSL SSC CPO And Railway Exams Reviewed by SSC-IBPS on 17:56:00 Rating: 5
Powered by Blogger.