Physics Quiz For SSC CGL SSC CHSL SSC CPO And Railway Ntpc Exam

Physics Quiz For SSC CGL  SSC CHSL SSC CPO And Railway Ntpc Exam
Physics Quiz For SSC CGL  SSC CHSL SSC CPO And Railway Ntpc Exam
        1. Earliest thermometr was developed by
            A)Celsius
            B)Fahrenheit
            C)Kelvin
            D)Galileo
            Answer:-D

        2. SI unit of temperature is
            A)Kelvin
            B)Celsius
            C)Fahrenheit
            D)Joule
            Answer:-A

        3. The correct value of 00C on the Kelvin scale is
            A)273K
            B)27.315K
            C)275.15K
            D)270K
            Answer:-B


        4. The change in temperature of a body is 500C. the change on Kelvin scale is
            A)50K
            B)60K
            C)70K
            D)323K
            Answer:-A

       5.The temperature of a gas is measured with a
            A)Platinum resistance thermometer
            B)Pyrometer
            C)Gas thermometer
            D)Vapour pressure thermometer
            Answer:-B

       6.The temperature of the sun is measured with
            A)Platinum resistance thermometer
            B)Pyrometer
            C)Gas thermometer
            D)Vapour pressure thermometer
            Answer:-B

       7. Fahrenheit scale divides two fixed points into
            A)180 Parts
            B)212 Parts
            C)100 Parts
            D)32 Parts
            Answer:-A

       8. SI unit of heat is
            A)Calorie
            B)Joule
            C)Kilo calorie
            D)Kelvin
            Answer:-B

       9.When an object is heated, the molecules of that object
            A)Began to move faster
            B)Lose energy
            C)Become heavier
            D)Become lighter
            Answer:-A

      10.At oK the velocity of the molecule is
            A)Zero
            B)Infinity
            C)Very large
            D)Of any value

            Answer:-A

Physics Quiz For SSC CGL SSC CHSL SSC CPO And Railway Ntpc Exam Physics Quiz For SSC CGL  SSC CHSL SSC CPO And Railway Ntpc Exam Reviewed by Mani Babu on 11:20:00 Rating: 5
Powered by Blogger.