Physics Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Exams

1. Which of the following is not the unit of energy?
       A) Calorie
       B) Joule
       C) Electron volt
       D) Watt

       Answer: D

2. Which of the following is not the unit of time?
       A) Para lactic second
       B) Micro second
       C) Leap year                 History Study Notes
       D) Solar day
        Answer: A

3. What is the SI unit of pressure?
        A) Pascal
        B) Byrne
        C) Newton
        D) Joule
        Answer: A


4. Temperature can be expressed as derived quantity in terms of any of the following?
        A) Length and mass
        B) Mass and time
        C) Length, mass and time
        D) In terms of none
        Answer: D

5. Which of the following physical quantity is dimensionless?
         A) Angle
         B) Strain
         C) Specific gravity
         D) All of these                          Polity Quiz 
         Answer: D

6. Maxwell is the unit of?
        A) Intensity of magnetization
        B) Permeability
        C) Magnetic flux
        D) Magnetic susceptibility
        Answer: C

7. Pick out the only scalar quantity?
        A) Power
        B) Electric field
        C) Magnetic momentum
        D) Average velocity
        Answer: A

8. Which of the following is not a vector quantity?
        A) Electric current
        B) Electric field
        C) Acceleration
        D) Linear momentum
        Answer: A

 9. An object with a constant speed?
        A) Is not accelerated
        B) Might be accelerated
        C) Is always accelerated       
        D) Also has a constant velocity
        Answer: C

10. Distance of stars is measured in?
        A) Galactic unit
        B) Seller mile
        C) Cosmic kilometer
        D) Light year
        Answer: D

Physics Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Exams Physics Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:08:00 Rating: 5
Powered by Blogger.