** Most Expected GK Questions For SSC CGL,Railways, SSC CPO And Other Exams

1. What is ‘C’ in KYC?
Ans:Customer

2.Who is the author of the Book ” The shadow lines”?
Ans:Amitav Ghosh

3. Hanoi is the capital of
Ans:Vietnam

4. Full form of EVM
Ans:Electronic Voting Machine


5. Banks Nationalization:
Ans:1969

6. RBI established in:
Ans:1935

7. Headquarter of CRISIL?
Ans:Mumbai

8. CSO full form
Ans: Central Statistical Organisation

9. Nilgiris is located in which state
Ans: Tamil Nadu

10. International Day for Old Person:
Ans: 1 October

11.Which country started first plastic notes:
Ans: Australia

12. A.R Rahman street name in which country?
Ans: Canada

13. Malaysia currency:
Ans:Ringgit

14. World Autism day:
Ans: 2 April

15. IBSA full form

Ans: India, Brazil, South & Africa

Click Here:: General Science Quiz



** Most Expected GK Questions For SSC CGL,Railways, SSC CPO And Other Exams  ** Most Expected GK Questions For SSC CGL,Railways, SSC CPO And Other Exams Reviewed by GK Adda on 13:19:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.