*** Most Expected General Knowledge Bits For SSC CPO, Railways, SSC CGL And Other Competitive Exams Part-3

1.Budget in which article:
Ans: Article:112

2. Kanyakumari formerly known as
Ans:Cape Comorin

3. . Nevia first plant in India
Ans: Sanand, Gujarat

4. Country having least global peace index
Ans: Syria


5. Sachin Tendulkar coins were sponsored by which company?
Ans:East India Company

6.. Human rights day is observed on which day
Ans:DEC 10

7. Amul related to what ?
Ans: white revolution

8. Which card is issued by NPCI?
Ans: RuPay Card

9. ARMY FLAG DAY
Ans: 7 December

10. Vijay hazare trophy is related to which sport?
Ans:CRICKET

11. Book my journey transforming into dreams:
Ans:Former President APJ Abdul Kalam

12. Who directed the silent film raja Harish Chandra:
Ans: Dadasaheb Phalke

13. Number of directors in RBI
Ans: 4 deputy directors

14. World Heart day?
Ans: 29 September

15. WTO head quarter?
Ans: Geneva

Click Here: More Expected Bits


*** Most Expected General Knowledge Bits For SSC CPO, Railways, SSC CGL And Other Competitive Exams Part-3 *** Most Expected General Knowledge Bits For SSC CPO, Railways, SSC CGL And Other Competitive Exams Part-3 Reviewed by GK Adda on 13:40:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.