Most Expected Bits For SSC CGL SSC CHSl And Railway Exams - 2016 Part - 1

1. What is the capital of Guyana?
Answer: – Georgetown

2. National Journalism Day is observed on which day every year?
Answer:–17 November

3. Expand COMPAT
Answer: – Competition Appellate Tribunal

4. Who is Michael Phelps?
Answer: – US swimmer


5. The Vision Statement is issued by
Answer: – India and US

6. FDI limit in Civil Aviation
Answer: –  49%.

7. Headquarter of Indian bank is situated in __________ city?
Answer: – Chennai

8. Wimbledon Cup is related to _______ game ?
Answer: –  Lawn tennis

9. Currency of Malaysia is
Answer: –  Ringgit

10. When was NABARD established?
Answer: – July 12, 1982

11. Recently who has become the first player of Indian origin to be a part of the National Basketball Association (NBA)?
Answer: – Sim Bhullar

12. Who is the present Global Goodwill Ambassador of UNICEF?
Answer: –  Sachin Tendulkar

13. Japan has sea-conflict with _________ country?
Answer: - China

14.. India has inked a loan agreement with World Bank for an assistance of ____for the Odisha Disaster Recovery Project.
Answer:– $153 million

15. Lisbon is the capital of
Answer:– Portugal


Most Expected Bits For SSC CGL SSC CHSl And Railway Exams - 2016 Part - 1 Most Expected Bits For SSC CGL SSC CHSl And Railway Exams - 2016 Part - 1 Reviewed by Mani Babu on 10:10:00 Rating: 5
Powered by Blogger.