Mixed Quiz: Gk Questions Railway NTPC And SSC CGL SSC CHSL Exams

1. What is Anantapur district in Andhra Pradesh famous for?
(A) Copper
(B) Aluminium
(C) Mica
(D) Gold
Answer: D

2. In which year did Gandhiji establish the Sabarmati Ashram in Gujarat?
(A) 1916
(B) 1917
(C) 1918
(D) 1929
Answer: B

3. On which of the following rivers is Nagarjunasagar dam constructed?
(A) Krishna
(B) Chambal
(C) Kosi
(D) Sutlej
Answer: A


4. Who among the following cricketers has written the book “Cricket My Style”?
(A) Sunil Gavaskar
(B) Adam Gilchrist
(C) KapilDev
(D) ShoaibAkhtar
Answer: C

5. Where are the Headquarters of International Court of Justice?
(A) Paris
(B) Geneva
(C) New York
(D) The Hague
Answer: D

6. _________is not a source of the revenue to the central Government.
(A) Customs Duty
(B) Corporate Tax
(C) Agricultural Income Tax
(D) Excise Duty
Answer: C

7. Where did Buddha attain enlightenment?
(A) Sarnath
(B) Bodh Gaya
(C) Kapilavastu
(D) Lumbini
Answer: B

8. To whom does the Speaker of the LokSabha have to address his/her
letter of resignation?
(A) Prime Minister
(B) President
(C) Deputy Speaker of LokSabha
(D) Chairman of RajyaSabha

Answer:  C

9. ‘Servants of India Society’ was founded by
(A) G.K. Gokhale
(B) M.G. Ranade
(C) Raja Ram Mohan Roy
(D) Mahatma Gandhi
Answer:  A

10. What is National Income?
(A) NNP at market price
(B) NNP at factor cost
(C) NDP at market price
(D) NDP at factor cost
Answer: B



Mixed Quiz: Gk Questions Railway NTPC And SSC CGL SSC CHSL Exams Mixed Quiz: Gk Questions  Railway NTPC And SSC CGL SSC CHSL Exams Reviewed by SSC-IBPS on 05:15:00 Rating: 5
Powered by Blogger.