Mixed Quiz For SSC CGL SSC CHSl And Railway Ntpc Exams

     1. Babar came to India Originally from
            A) Farghana
            B) Khiva
            C) Khorasan
            D) Seistan
            Answer:-A

     2. The Torah is the holy book of which Community?
            A) Jains
            B) Buddhists     
            C) Jews
            D) Hindus
            Answer:-C

     3. Victoria falls is located in
            A) Southern Africa
            B) Congo
            C) Brazil  RRB NTPC Practice Sets
            D) USA
            Answer:-A


     4. The Harappans were
            A) Rural
            B) Urban
            C) Nomadic
            D) None of these
            Answer:-B

     5. The French Revolution ended in
            A) 1780
            B) 1785
            C) 1790
            D) 1793
            Answer:-D

     6. Diamond mines are located in ?
            A) Rajasthan
            B) Madhya Pradesh
            C) Karnataka
            D) Gujarat
            Answer:-B

     7. The Stadium ‘Eden Gardens’ is situated at
            A) Kolkata
            B) Mumbai
            C) Chennai
            D) Banglore
            Answer:-A

     8. Bharatiya Sangeet Natak Academy was established in
            A) 1951
            B) 1953         History Quiz 
            C) 1956
            D) 1960     
            Answer:-B

     9. Which Mughal emperor described about Phulwati and graden in his diary?
            A) Babar
            B) Jahangir
            C) Humayun
            D) Aurangazeb
            Answer:-B

     10. The Twin planet of the Earth is
            a) Mars
            B) Mercury
            C) Jupiter
            D) Venus

            Answer:-D

Mixed Quiz For SSC CGL SSC CHSl And Railway Ntpc Exams Mixed Quiz For SSC CGL SSC CHSl And Railway Ntpc Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:03:00 Rating: 5
Powered by Blogger.