Mixed Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Ntpc Exams

      1. Appointment of District Judges in a State  shall be made by the
            A) Governor of the state
            B) Governor of the state in consultation with the High court of the state
            C) State Public Service Commission
            D) State Chief Minister
            Answer:-B

      2. Water has maximum density at
            A) 00 C
            B) -15o C
            C) 40 C
            D) 150 C
            Answer:-C

      3. By what name is India’s Eastern coast known?
            A) Coromandel Coast
            B) Bay of Bengal
            C) Eastern Ghat Coast
            D) Kolkata Chennai Coast
            Answer:-A


      4. Where is the Ghana Bird Sanctuary located?
            A) Manipur
            B) Assam
            C) Rajasthan
            D) Andhra Pradesh
            Answer:-C

      5. Akbar built Buland Darwaja in
            A) 1665
            B) 1568
            C) 1601
            D) 1602
            Answer:-D

      6. From where did the satavahanas hail?
            A) Andhra
            B) Maharashtra
            C) Konkan
            D) Kalinga
            Answer:-A

      7. There is not a source of revenue to the village Panchayts?
            A) Sales Tax
            B) Land Tax
            C) House Tax
            D) Property Tax
            Answer:-D

      8. The ‘Young India’ was started as a weekly by
            A) The Home rule Party
            B) The Extremist Party
            C) Ghadar Party
            D) Swaraj Party
            Answer:-A

      9. The Indian National Army (I.N.A) came into existence in
            A) Germany
            B) Japan
            C) Malaysia
            D) Singapore
            Answer:-D

      10. Vande Mataram was taken from
            A) Rajtarangini
            B) Anand Math
            C) Durgesh Nandini
            D) Savitri

            Answer:-B

Mixed Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Ntpc Exams Mixed Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Ntpc Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:12:00 Rating: 5
Powered by Blogger.