Mixed Quiz For SSc Cgl SSC Chsl And Railway Exams

            1.  HIV virus destroys?
       A)    RBC
       B)    T-4 lymphocytes
       C)    Neuron
       D)    None of these
       Answer: B
      
            2.  A bond formed by the transfer of elcctrons between atoms of the elements is called?
       A)    Ionic bond
       B)    Covalent bond
       C)    Co-ordinate bond   
       D)    Hydrogen bond
       Answer: A

            3.  The niche of an animal is best defined as?
A)    The number of individuals of the species the environment will support
B)    The same as its habitat
C)    All the ways an animal fits into its environment
D)    The specific place within the habitat where the animal lives
Answer: D


            4. Sarva sikha abhiyan is aimed at the ducation of which of the following?
A)    Engineering and technical education
B)    Education of girls upto graduation level
C)    College education
D)    Education of children between 6-14 years
Answer: D

            5.  The water table refers to?
A)    The lower limit of the zone of saturation
B)    The upper limit of the zone of saturation
C)    The contact zone of permeable and impermeable rocks
D)    Seepage of water into fissures lying below the eath’s surface
Answer: B

            6. Which of the following is corect sequence of increasing depth?
A)    Continental shelf, continental slope, deep sea plains, ocean depths
B)    Continental slope, continental shelf, deep sea plains, ocean depths
C)    Continental shelf, continental slope, ocean depths, deep sea plains
D)    Continental slope, continental shelf, ocean depths, deep sea plains
Answer: C

            7. The delhi sultan who wrote his memoir was?
A)    Iltutmish            History Study Notes
B)    Balban           
C)    Alauddin khalji
D)    Firoz tughlaq
Answer: D

            8.  Who abolished iqta system?
A)    Babur
B)    Muhammad-bin-tughlaq
C)    Iltutmish
D)    Alauddin khalji
Answer: D

            9.  A floating body always displaces liquid equal to its own?
A)    Mass
B)    Volume
C)    Weight         Chemistry Quiz
D)    None
Answer: C

            10. Which part of the indian constitution deals with the directive principles of the state policy?
A)    Part I
B)    Part II
C)    Part IV
D)    Part V

Answer: C

Mixed Quiz For SSc Cgl SSC Chsl And Railway Exams Mixed Quiz For SSc Cgl SSC Chsl And Railway Exams Reviewed by SSC-IBPS on 13:18:00 Rating: 5
Powered by Blogger.