Mixed Quiz For Railway Ntpc SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams

Mixed Quiz For Railway Ntpc SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams
Mixed Quiz For Railway Ntpc SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams
1. Which one among the following has the largest shipyard in India?
     A. Kolkata
     B. Kochi
     C. Mumbai
     D. Vishakhapatnam
      Answer:  B

2. When milk is churned, the cream separates from it due to the
     A. Cohesive force
     B. Centrifugal force
     C. frictional force
     D. Gravitational force
     Answer:  B

3. The ‘Slack season’ in the Indian Economy is
    A. March - April
    B. September – December
    C. January – June
    D. February – April
    Answer:  A


4. The Iron pillar at Mehrauil was built by
      A. Mauryas
      B. Nandas
      C. Khalijls
      D. Gupta
      Answer:  D

5. The term ‘sufi’ is derived from
     A. a type of poetry
     B. a type of garment
     C. a language
     D. the name of place
      Answer:  A

6. Which of the following is not a mosquito bone disease?
      A. Dengue fever
      B. Malaria
      C. Sleeping sickness
      D. Filariasis
      Answer:  C

7. The science of map – making is
      A. Catography
      B. Geography
      C. Carpology
      D. Geology
       Answer:  A

8. Ruby and sapphire are oxides of
     A. Copper
     B. Tin
     C. Iron
     D. Aluminiium
     Answer: D

9. The red colour of blood is see to the presence of
      A. Hemoglobin
      B. Magnesium
      C. Plasma
      D. Oxygen
       Answer: A

10. The Great Hindu law-giver was
        A. Kapil
        B. banabhatta
        C. Kautilya
        D. Manu
        Answer: D  

Mixed Quiz For Railway Ntpc SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams Mixed Quiz For Railway Ntpc SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams Reviewed by SSC-IBPS on 20:00:00 Rating: 5
Powered by Blogger.