Mixed Quiz For Railway And SSC Competitive Exams

     1. Railway is included in which of the following lists?
            A) Union list
            B) State list
            C) Concurrent list
            D) None of these
            Answer:-A

     2. The Chief producer of Cashew nut in India is
            A) Kerala
            B) Tamil Nadu
            C) Orissa
            D) West Bengal
            Answer:-A

     3. Brass is an alloy of while air is a
            A) Gas
            B) Mixture
            C) Compound
            D) Solution
            Answer:-B

     4. Choose the odd one out
            A) Head master
            B) Teacher
            C) Student
            D) School
            Answer:-D


     5. On equator a day has a duration of
            A) 6 months
            B) 24 hours
            C) 12 hours
            D) 8 hours
            Answer:-C

     6. Who invented  insulin
            A) F.Banting
            B) Domesque
            C) Ronald Ross
            D) W.Harvey
            Answer:-A

     7. The Purity of primary gold is
            A) 32 Carat
            B) 22 Quartz
            C) 24 Carat
            D) 22 Carat
            Answer:-C

     8. The Planning Commission in India was formed in
            A) 1942
            B) 1947
            C) 1950
            C) 1951
            Answer:-C

     9. Dicky Dolma is related to
            A) Cricket
            B) Table Tennis
            C) Boxing
            D) Mountaineering
            Answer:-D

     10. The term SEBI stands for
            A) State Earning Board of India
            B) Securities and Exchange Bank of India
            C) Securities and Exchange Board of India
            D) State Exchange Bank of India

            Answer:-C
                                      Detailed About Plant For All Competitive Exams

                                      Railway Ntpc - 2016 Exams Expected Bits
                               
                                      SSC CGL Practice Sets

Mixed Quiz For Railway And SSC Competitive Exams Mixed Quiz For Railway And SSC Competitive Exams Reviewed by Mani Babu on 11:31:00 Rating: 5
Powered by Blogger.