Mixed Quiz For Railway And SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams

Mixed Quiz For Railway And SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams
Mixed Quiz For Railway And SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams


1. The author of ‘Business @ speed of thought’ is
    A. dick fransis
    B. john gray
    C. bill gates
    D. david baldexi
    Answer: C

2. The International court of justice is located at
    A. geneva
    B. Hague
    C. Amsterdam
    D. Vienna
    Answer: B

3. Who waas known as ‘Lady with Lamp’
     A. Sarojini naidu
     B. Joan of Arc
     C. Mother Teresa
     D. Florence Nightingale
     Answer: D


4. Moortidevi Award was instituted by
     A. Human Resource ministry, Union Govt
     B. Sahitya Akademi
     C. Bhartiya Janpeeth Trust
     D. Bhartiya Vidya Bhawan
     Answer: C

5. The outer most layer of sun is called
     A. convection zone
     B. photosphere
     C. chromosphere
     D. corona
     Answer: D

6. Grasses are almost absent in
    A. tropical moist deciduous forest
    B. tropical dry evergreen forest
    C. tropical semi-evergreen forest
    D. tropical wet-evergreen forest
    Answer: D

7. Who among the following Mughal Emperors had the longest reign?
     A. Bahadur shah
     B. Jahandar shah
     C. Farrukhsiyar
     D. Mohammad shah
     Answer: D

8. Vande Matram was first sung at the session of the Indian National Congress in
    A. 1886
    B. 1892
    C. 1896
    D. 1904
    Answer: C

9. During which vicerory, Queen Victoria was Crowed with ‘Kaiser-i-Hind’ in Delhi Durbar?
     A. Hastings
     B. Lytton
     C. Elgin
     D. Lord Minto
     Answer: B

10. Which of the following institutions was not founded by Mahatma Gandhi?
      A. phoenix Ashram
      B. Vishwa Bharati
      C. Sevagram Ashram
      D. Sabarmati Ashram
      Answer: B


Mixed Quiz For Railway And SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams Mixed Quiz For Railway And SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams Reviewed by SSC-IBPS on 13:38:00 Rating: 5
Powered by Blogger.