Miscellaneous Bits For Railway Ntpc SSC CGL And SSC CHSL All Competitive Exams

    1. Rangaswamy Cup is associated with
            A) Cricket
            B) Hockey
            C) Football
            D) Archery
            Answer:-B

    2. In which year were the first Winter Olympic Games held?
            A) 1896
            B) 1904
            C) 1912
            D) 1924
            Answer:-D

    3. When is World Teachers day observed?
            A) Oct 5
            B) Dec 5
            C) Oct 27
            D) Oct 10
            Answer:-A


    4. In which year was the Indian Space Research Organization (ISRO) founded?
            A) 1967                   
            B) 1969
            C) 1970
            D) 1974             Indian Awards
            Answer:-B

    5. Orange Prize is given in the field of
            A) Literature
            B) Sports
            C) Medicine
            D) Acting
            Answer:-A

    6. Who was the first posthumous recipient of Bharat Ratna?
            A) Lal Bahadur Shastri
            B) M.G.Ramachandran
            C) B.R.Ambetkar
            D) K.Kamraj
            Answer:-A

    7. Sugathakumari chosen for the award of the Saraswati samman 2012 is an eminent poetess in
            A) Telugu
            B) Malayalam
            C) Kannada
            D) Tamil
            Answer:-B

    8. Brand Mantras, is a book written by
            A) Bimal Chowdary
            B) Shiv Khera
            C) Arindam R.Chowdary        Biology Quiz 
            D) Jagdeep Kapoor
            Answer:-D

    9. Where is the Punjab Lilith Kala Academy located?
            A) Muktasar
            B) Ludhiana
            C) Patiala
            D) Chandigarh
            Answer:-D

    10. Where is the central Food Technology Research Institute situated?
            A) Delhi
            B) An and
            C) Ahmadabad
            D) Mysore

            Answer:-D

Miscellaneous Bits For Railway Ntpc SSC CGL And SSC CHSL All Competitive Exams Miscellaneous Bits For Railway Ntpc SSC CGL And SSC CHSL All Competitive Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:06:00 Rating: 5
Powered by Blogger.