Gk Questions Asked In Today(30.March 2016) RRB Exam Shift-3/Slot-3

Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-2/Slot-3

Dear Readers,

RRB (Railway Recruitment Board) has started conducting the all India entrance exam  For RRB NTPC Non Technical Posts from 28th March 2016 in different shifts to fill ASM,TA,CA,Goods Guard Posts, in this post we are providing you some of the General Awareness Questions which were asked in the 3rd Shift of Railway Exam held on 30th March 2016.Today RRB exams has been held in 3 shifts and we have provided GK questions of all the three shifts. These Questions are based on memory from the students who appeared in this exam at respective shifts.

Some of the General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 30.03.2016 Exam Shift-3 are listed below. If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.




 General KnowledgeQuestionsAsked In RRB Railway 30.03.2016 Shift-2
General Knowledge QuestionsAsked In RRB Railway 30.03.2016 Shift-1



We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam 30 March 2016


Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-3/Slot-3 

     1.       Gandhi- Irvin Act
     Ans: 5th March 1931

     2.       Head Quarter Of  ISRO –
    Ans:Bangolore

     3.       Percentage Of Nitrozen In Weather
     Ans:78%

    4.       Sachin First Test Match  In 1989 Against Which Country?
     Ans: Pakistan

    5.       First Bank In India
    Ans: Bank of Hindustan

     6.       First Olympic Games  In Which Country
    Ans: Athens, Greece.

7. Google CEO?
     Ans: Sundar Pichai

8. Check Validity -
    Ans: 3 Months

9. National Science Day?
    Ans: Feb 28

10. First Deputy Prime Minster?
      Ans: Sardar Vallabhai Patel

11. Secularism
Ans:Secularism is the principle of the separation of government institutions and persons mandated to represent the state from religious institutions and religious dignitaries.

12. Shimla Agreement in which place and year?
      Ans: Shimla in 1972

13. J&K East boundary options:POK,Jammu,Ladakh,LOC?
       Ans: LOC

14. Paracetamol is analgesic/acryptic or both?
       Ans: Analgesic

15. After 9/11 Tragedy world Trade center new name?
     Ans:One World Trade Center

16. Shortcut for expand browsing screen in  web browser(F1/F11/F10/F4)?
     Ans:F11

17. 2023 cricket world cup  Hosting Country?
       Ans: India


18. Rupee Symbol in which language?

      Ans: Devnagri


19. Paracetamol is analgesic/acryptic or both?

       Ans: Analgesic

20.Ganga action plan
     Ans: To Purify Ganga River

21.Where Is Located NPK Chandra Raj Garden(Nek Chand Rock Garden) ?
Ans: Chandigarh


22.ASCII Stands For
    Ans: American Standard Code for Information Interchange

23.astrosat satellite

24.Space Based augmentation system
   


Gk Questions Asked In Today(30.March 2016) RRB Exam Shift-3/Slot-3 Gk Questions Asked In Today(30.March 2016) RRB Exam Shift-3/Slot-3 Reviewed by Arun Chowdary on 17:13:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.