Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-2/Slot-2


Dear Readers,

RRB (Railway Recruitment Board) has started conducting the all India entrance exam  For RRB NTPC Non Technical Posts from 28th March 2016 in different shifts to fill ASM,TA,CA,Goods Guard Posts, in this post we are providing you some of the General Awareness Questions which were asked in the Second Shift of Railway Exam held on 30th March 2016.Today RRB exams has been held in 3 shifts and we have provided GK questions of all the three shifts. These Questions are based on memory from the students who appeared in this exam at respective shifts.

Some of the General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 30.03.2016 Exam Shift-2 are listed below. If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.


We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam 30 March 2016

Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-2/Slot-2


1.How Many Languages Are There In Indian Currency Note
Ans:17

2. Who Is 15th Prime Mister Of India
Ans:Narendra Modi

3.how much decibel can human Ear hear?
Ans:60-120 Db


4. chicken pox caused by
Ans:Virus(varicella zoster virus)

5.Pre 2005 notes  exchange last date ?
Ans:June 30  2016

6.Onerupee note bears signature of?
Ans:Finance Secratary

7. Chemotherapy is used for treatment of?
Ans:Cancer

8.First women to win gold medal in boxing ?
Ans: Nicola Adams

9. Arunachal  Pradesh capital?
Ans: Itanagar

10. Commonwealth game first time in India in which year?
Ans:2010

11. Jallikattu game Famous In Which state?
 Ans:Tamil Nadu


12. Material used in making notes by rbi?
 Ans:Cotton And Cotton Rags

13.which river Is called South Ganga?
Ans:Godavari   


14.Who Invented Audio Headphone in 1910?
Ans:Nathaniel Baldwin

15.First Female President of Congress after Independence?
Ans: Indira Gandhi

16.Wings of Fire written by?
Ans: APJ Abdul Kalam

17.PMJDY 100 % inclusion?
Ans: Kerala And Goa

18. By Which Process Water release Hydrogen?
Ans:Electrolysis

19.Indian Flag Designed  by? 
Ans:Pingali Venkaiah(Ap,Telangana)

20.What is MS office?
Ans:Application Software

21.What is Cloud Computing?

Ans:Service


22.which one is not a Search Engine?
A)google
B)yahoo,
C)Baidu
D)flipkart

23.India signed a contract to increase solar energy with which country?
Ans:UK

24. LOC constructed between India and Pakistan in which year?

Ans:1972


25. Bhagat Singh was executed in which year?
Ans. 1931.

26. Which Computer key is used to get help menu?

Ans. F1 button.

Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-2/Slot-2 Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-2/Slot-2 Reviewed by Arun Chowdary on 14:12:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.