Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1

Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1

Dear Readers,

RRB (Railway Recruitment Board) has started conducting the all India entrance exam  For RRB NTPC Non Technical Posts from 28th March 2016 in different shifts to fill ASM,TA,CA,Goods Guard Posts, in this post we are providing you some of the General Awareness Questions which were asked in the first Shift of Railway Exam held on 30th March 2016.Today RRB exams has been held in 3 shifts and we have provided GK questions of all the three shifts. These Questions are based on memory from the students who appeared in this exam at respective shifts.

Some of the Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1 are listed below. If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.



We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam 30 March 2016


Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1


1.Which PM’s name could b seen on indian currency notes?
    Ans:Manmohan Singh 

2.Capital of j&k in summer?
   Ans: Srinagar(www.ssc-ibps.com)

3.full form of IFSC
 Ans:Indian financial system code-(www.ssc-ibps.com) 

4.Quit India was held in which year
   Ans:-1942(www.ssc-ibps.com)

5. Thar desert is in 
   Ans: rajasthan(www.ssc-ibps.com)

6.the members of rajya sabha are elected by-
  Ans: Legislative Assembly of States   (www.ssc-ibps.com)

7.Studyof cancer
 Ans:oncology-   (www.ssc-ibps.com)

8.good governance day-
  Ans:25 DEC

 9.constitution day       
Ans:-26 nov(www.ssc-ibps.com) 

 10. coins are made from-
   Ans:Ferritic Stainless Steel 

11.venue of cricket world cup 2019-
   Ans:england n wales

12.Hockey league is won by
   Ans:- Punjab Warriors

13. UNO  Headquarter-   
 Ans: Newyork(www.ssc-ibps.com)

14.The excercise meghdoot is held at which place?
  Ans: Siachen Glacier,Leh

15.Pressure depends upon-   
   Ans: Force and Area(www.ssc-ibps.com)

16. Which freedom fighter introduced Western education?        
 Ans. Raja Ram Mohan Roy. (www.ssc-ibps.com)

17. National Space Society headquarters?               
Ans. Washington D.C. (www.ssc-ibps.com)

18. Full form of BIOS?
Ans. Basic Input Output System.

19. From where we get most of Vitamin-D?          
Ans. Sunlight. (www.ssc-ibps.com)

20. ISL Champion 2015?
Ans. Chennaiyan FC.

21. Shimla agreement 1972 between?                  
 Ans. Indira Gandhi and Zulfikar Ali Bhutto. (www.ssc-ibps.com)

22. CK Naidu Lifetime Achievement award winner? 
Ans. Syed Kirmani.

23. Yogini cult has its origin from which state?   
 Ans. Odisha. (www.ssc-ibps.com)

24.Winner of open competition for rupee symbol?          
 Ans:D Udaya Kumar(www.ssc-ibps.com) 

25. Person recommended english education in india?        
 Ans:Lord Macaulay(www.ssc-ibps.com) 

26.India’s 3rd generation anti-tank missile?         
Ans:Nag

27.Rajiv gandhi khel ratna 2015?    
Ans:Sania Mirza(www.ssc-ibps.com)

28. Young India Weekly Journal Started By?
    Ans.Gandhiji.
(www.ssc-ibps.com)

29. Money Transfer through mobile is called?
Ans. IMPS(Immediate Payment Service). 

30. Gas mixed in LPG to identify the smell?
Ans:Ethyl Mercaptan

31. Normal eye vision distance?  

 Ans. 6 meters. (www.ssc-ibps.com)


Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1 Gk Questions Asked In Today(30.03.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1 Reviewed by GK Adda on 10:00:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.