GK Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-3

GK Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-3

Dear Readers,
                RRB (Railway Recruitment Board) Conducted Successfully  All Three Shifts RRB CBT Exams Today. RRB CBT 29.03.2016 Shift-3 EXAM   Analasis for the recruitment of RRB NTPC Non-Technical Posts ASM,TA,Goods Guard. In this post we are Providing  GK  Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-3. Today RRB exams has been held in 3 shifts and we have provided GK questions of all the three shifts. These Questions are based on memory from the students who Attened in this exam at respective shifts.

Gk Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-3  are listed below. If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.


GK Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-3


GK Questions Asked In RRB 29 March 2016 3rd  Shift  :  


1. World No Toboco Day
    Answer:  May 31

2. 2015 World Cup Hosting
   Answer:  Australia,New Zealand

3. World environment day
    Answer: June 5

4. Bismark of India?
   Answer:  Sardar Vallabhbhai Patel

5. Largest boundary shared with Bangladesh-
    Answer:  West Bengal,India

6. Kaislas styrthi and malala got noble prize which year?
    Answer:  2014

7. Mom mission year-
   Answer: 24 sept- 2014

8. RTI implemented in which year?
    Answer:  2005

9. Second longest river of india?
    Answer: Godavari

10. Who was the 1st lady president of indian national congress?
    Answer:  Annie Besant

11. When was rupee symbol adopted?
    Answer:  officially adopted in 2010(launched on 8 July 2011)

12. Who won 1st olympic medal of badminton?
    Answer: Saina Nehwal

13. Where was national science conference held in india?
    Answer:  New Delhi

14. Which is not a green house gas?
     Answer: Hydrogen

15. Which of the following gases has color and odour?
    Answer:Oxygen

16. Which of the following do not cause cancer?
     Answer:

17. Bharat ratna non recipient?Ms subbalaxmi, lataji, ar rahman ???
    Answer:  Ar Rehman

18. What is the name of mission to be sent to study sun in 2019-2020?
    Answer:  Aditya

19. Which of the following has declared ‘Cow’ as Personality of the Year 2015?
    Answer: Yahoo India

20. Name of the operation between Pakistan and India in Kargil War?
    Answer: Operation Vijay

21. World heritage site Bhimbetka,MP is famous for?
   Answer: Rock Shelters

22. What is Akash missile?
    Answer: Surface to Air Missile

23. Who is the cheif guest for republic day 2016?
    Answer:Francios Hollande

24. If the Temperature of the body decreases this condition is called?
    Answer: Hypothalamus.

25. Osteoporosis is related to which organ?
     Answer:Bone

26. The pressure in Aeroplane?
     Answer:Cabin Air Pressure


GK Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-3 GK Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-3 Reviewed by GK Adda on 17:21:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.