Geography Quiz For SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO RAilway Ntpc Exams

     1. Which dam of India is the highest?
            A) Mettur
            B) Rihand
            C) Thein
            D) Bhakra
            Answer:-D

     2. Which state is famous for step-well?
            A) Maharshtra
            B) Gujarat
            C) Orissa     Modern History 
            D) Manipur
            Answer:-B

     3. In rice production India’s position in the world is
            A) First
            B) Second
            C) Third
            D) Fifth
            Answer:-B

     4. With which crop has Green Revolution been associated?
            A) Rice
            B) Wheat
            C) Pulses
            D) Sugarcane
            Answer:-B


     5. Highest Coffee growing state in India is
            A) Karnataka
            B) UP
            C) Maharashtra
            D) Tamil Nadu
            Answer:-A

     6. Chittora is one of hydro electric station in
            A) UP
            B) MP
            C) AP
            D) Maharashtra
            Answer:-A

     7. Which of the following metals is used for generation of Nuclear Power?
            A) Silver
            B) Gold
            C) Uranium
            D) Copper
            Answer:-C

     8. Which state in india has the world’s largest deposit of ‘Thorium’?
            A) Kerala
            B) Karnataka
            C)  AP
            D) Assam     Quant Quiz
            Answer:-A

     9. Which one of the following is the wettest place in india?
            A) Mahabaleshwar
            B) Cherrapunji
            C) Udhagamandalam
            D) Mawsynram
            Answer:-D

     10. Project Tiger was launched in
            A) 1973
            B) 1976
            C) 1978
            D) 1983

            Answer:-A

Geography Quiz For SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO RAilway Ntpc Exams Geography Quiz For SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO RAilway Ntpc Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:14:00 Rating: 5
Powered by Blogger.