General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-2

Dear Readers,
                Railway Recruitment Board(RRB) Conducted Successfully  RRB CBT 29.03.2016 Shift-2 EXAM  for the recruitment of RRB NTPC Non-Technical Posts ASM,TA,Goods Guard. In this post we are Providing  General Awareness Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-2. Today RRB exams has been held in 3 shifts and we have provided GK questions of all the three shifts. These Questions are based on memory from the students who appeared in this exam at respective shifts. Keep Visiting for more updates.

Some of the General Awareness Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-2 are listed below. If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.


The RRB Board Conducted the RRB NTPC CBT-2016 Exam Form 28th march To 30th April 2016 All Those Categories. Now Our ssc-ibps.com Team Will Provide The Analysis Of  Today RRB Railway NTPC CBT 29th March Exam2016 Asked Questions On Memory Bases Questions.RRB (Railway Recruitment Board) NTPC (Non-technical Popular Categories) CBT Exam – 2016 Asked Questions.

General Awareness Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-1


2nd Shift Asked Questions:  

1) Radar full form?

Answer: Radio Detection And Ranging

2) 2015 TIME person of the year?
Answer: Angela Merkel

3) father of geometry?
Answer: Euclid

4) zika virus spread by?
Answer:  Mosquito (Aegypti) and Albopictus

5) river flows through karnataka & tamil nadu
Answer: Cauvery  

6) DPT FULL FORM?
Answer: Diphtheria,Pertussis,Tetanus

7) Oscar winner director from india?
Answer: Satyajit Ray

8) Highest grand slams winner male
Answer: Roger Fedrer


9) what is graphene.?
Answer: An atom thick graphite layer

10) What is umami?
Answer: 5th basic taste of tongue

11) Where Is  Suez Canal Located ?
Answer: Egypt(Mediterranean Sea to Red Sea).

12) rhizome example?
Answer: bamboos


13) Latest mineral which is most abundant in earth crust?
Answer:  Feldspars

14) Medal for India in Olympics 2012-
Answer:  6 Medals

15) Baking soda chemical name-
Answer: Sodium hydrogen carbonate

16) Berlin wall demolished year-
Answer: 1989

17) SPM full form?
Answer: Scanning Pro Microscope

18) Tallest building in world-
Answer: Burj Khalifa


19) Kamrup kingdom which state?
Answer: Assam


20) Oath to president of India is given by–
Answer: Chief Justice of India

21) Is Tomato salad or Fruits?
Answer:  Fruit


22) Bhebhita caves age?
Answer: 30,000 years.


23) Lemur are found in?
Answer:  Madagascar.

24)  Chandrasekhar Limit is applied to?
Answer:  Mass.

25) Maximum gold in olympics by which person?
Answer: Michael Phelps.


26) Which language use ideographs?

Answer: China and Japan.

27) Chief justice of India retirement age?
Answer: 65 years


General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-2 General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 29.03.2016 Exam Shift-2 Reviewed by GK Adda on 15:09:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.