Environmental Quiz For Railway SSC CGL And SSC CHSL Exams

Environmental Quiz For Railway SSC CGL And SSC CHSL Exams
Environmental Quiz For Railway SSC CGL And SSC CHSL Exams 
             1. Which one of the following gases is supporter of combustion?
A)    Hydrogen
B)    Nitrogen
C)    Carbon dioxide
D)    Oxygen
Answer: D

             2. National biodiversity authority is licated at?
A)    Puducherry
B)    Mangalore
C)    Hyderabad
D)    Chennai                 ASM CA GOODS GUARD Job Profiles
Answer: D

             3. What causes dough (a mixture of flour, water, etc) to rise when yeast is added to it?
A)    An increase in the temperature
B)    An increase in the amount of the substance
C)    An increase in the number of yeast cells
D)    Release of carbon dioxide gas
Answer: D


             4.The rapidly growing mass of phytoplakton coverting the surface water of a lake or pond is known as?
A)    Water pollution
B)    Water hyainth
C)    Eutrophication
D)    Water bloom
Answer: C

             5. Which one of the following is correctly matched?
A)    Prodcuer – Deer
B)    Primary consumer – Leopard
C)    Secondary consumer –Grass
D)    Decomposer – Bacteria
Answer: D

             6. The deciduous tree will?
A)    Synthesise their own food
B)    Depend on others for their food            Union And Railway Budget Questions
C)    Shed their leaves every year
D)    Not lose their leaves
Answer: C

             7. Which method of water purification does not kill microorganism?
A)    Boiling
B)    Filtration
C)    Chlorination
D)    Uv-rradiation
Answer: B

             8.  Nitric oxide pollution can lead to all of the following except?
A)    Leaf spotting in plants
B)    Bronchitis-related respiratory problems in human
C)    Production of corrosive gases
D)    Silicosis in human
Answer: B

             9. The keibul lamjao the only floating national park in the world is in?
A)    Assam
B)    Meghalaya
C)    Manipur
D)    Mizoram
Answer: C

            10.  Acceptable noise pollution level  in india range between?
A)    10-15 dec
B)    16-35 dec
C)    40-45 dec
D)    70-100 dec

Answer: C

Environmental Quiz For Railway SSC CGL And SSC CHSL Exams Environmental Quiz For Railway SSC CGL And SSC CHSL Exams  Reviewed by SSC-IBPS on 14:10:00 Rating: 5
Powered by Blogger.