English Quiz For SSC CGL SSC CHSL SSC CPO And Bank Exams

English Quiz For SSC CGL SSC CHSL SSC CPO And Bank Exams
English Quiz For SSC CGL SSC CHSL SSC CPO And Bank Exams
Direction (1-10): Read Each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The errror, if any, will be in one part of the sentence. The letter assigned to that part is the answer. If there is no error, mark (E). Ignore errors of puncctuation, if any)

1. When the guests entered the room (A)/ they found him lied on (B)/ the floor with (C)/ the box in his right hand.(D)/ No error(E)

2. The tourists wwere happy (A)/ for finding that (B)/ the lodge was situated (C)/ at a beautiful location. (D)/ No error (E)

3. The implementation of the scheme (A)/ encountered some problems (B)/ because of some unscrupulously elements(C)/ and their vested interests.(D)/ No error (E)


4. The schedule could not maintain (A)/ due to inadequate (B)/ number of staff members having (C)/ required work experience. (D)/ No error (E)

5. While all the members (A)/ were in favour of (B)/ the proposal, the two adamant (C)/ members resist  it on earlier occasion. (D)/ No error (E)

6. Many animals are plants live in water (A)/ but not in the same kind of water (B)/ because not all water is the same.(C)/ Sea water, for instance, contains a lot of salt, fresh water contains very little. (D)/ no error (E)

7. A sparrow has made a nest in Kesho,s house (A)/ and had laid eggs. Both Kesho and his sister Shyama (B)/ watched the nest for hours every day. (C)/ Even meal times were forgotten.(D)/ No error (E)

8. A skillful advertiser may be able to create (A)/ practically a monopoly for himself (B)/ not because his product is superior to (C)/ but because he has succeeded in inducing people to believe that it is. (D)/ No error (E)

9. Whatever may be the orgin of speech, (A)/ we can be certain that man did not began (B)/ to feel the need to speek (C)/ until he began to live in communities. (D)/ No error (E)

10. Each animal of the same species (A)/ looks for the same sort of food (B)/ Also, there may be other animals of different species (C)/ competing with the same food. (D)/ No error (E).

Answer :

1. A
2. B
3. C
4. B
5. E
6. D
7. A
8. B
9. B
10. E

                              Click Here : For Explanations
English Quiz For SSC CGL SSC CHSL SSC CPO And Bank Exams English Quiz For SSC CGL SSC CHSL SSC CPO And Bank Exams Reviewed by SSC-IBPS on 16:48:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.